У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Умови надання грошової державної допомоги малозабезпеченим сім’ям

Створення в Україні ефективної системи соціального захисту малозабезпеченого населення взагалі та соціальної допомоги як її складової частини є одним з найважливіших і, водночас, найскладніших питань, які сьогодні постали перед урядом України [126, с. 78]1. Ефективність будь-якої системи соціальної допомоги залежить від наявності декількох складових, але перш за все, вона забезпечується створенням досконалої нормативно- правової бази.

Як уже зазначалося, законодавством передбачено чимало видів соціальних допомог, які покликані захистити малозабезпечених осіб, щоправда підстави та умови їх надання є різними. Так, право на отримання деяких видів допомог визначається, виходячи із розміру доходу допомогоодержувача, інші – виходячи з розміру сукупного доходу сім’ї, ще інші – взагалі без урахування будь якого доходу, або за окремими рішеннями комісій місцевих органів влади. При цьому законодавством України ще й досі не визначено єдиного рівня доходів громадян, що має правове значення для визначення в особи права на допомоги. Безумовно таким критерієм мав би стати прожитковий мінімум – базовий державний стандарт, але й досі він ще не має прямого застосування.

 

 

 

 

 
 
 

 

1 [126] Нечай А. Правові проблеми вдосконалення системи соціальної допомоги громадянам похилого віку / А. Нечай // Наук. вісник  Чернівецьк.  ун-ту.  –  2000.  – Вип. 91. – С. 78.

 

Залишаються неврегульованими і численні адміністративні питання надання соціальної допомоги. Система вважається недосконалою, якщо згідно із законодавством кожен вид соціальної допомоги надається особі за окремим зверненням в різні органи влади. При цьому одержувач має збирати документи окремо для отримання кожного з видів, навіть якщо перелік цих документів майже  однаковий.                     Такий          стан речей        є         незручним      як   для одержувачів                          допомог,     які   ретельно   мають            слідкувати за   змінами    у законодавстві, щоб знати, на який вид допомоги вини мають право та де його можна отримати, так і для самих працівників органів соціального захисту населення на місцях, які мають правильно розрахувати кожен із видів допомог [127, с. 70]1.

Безумовно, серед всього кола допомог малозабезпеченим особам найбільш ефективними засобами подолання малозабезпеченості є грошова державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та житлові субсидії. Щоправда, обидві вони передбачають доволі складний механізм реалізації права на соціальний захист, легалізований численними законодавчими актами.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/532257.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.