У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Правове забезпечення надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

Найбільш широкомасштабною програмою адресної допомоги в Україні є програма житлових субсидій. Як уже зазначалося, програма була запроваджена у 1994 році з метою забезпечення соціального захисту населення України на період підвищення тарифів до рівня відшкодування фактичної вартості житла.

До 1995 року в Україні існувала система державних дотацій на житлово-комунальні послуги, яка була зорієнтована, насамперед, на безпосереднє покриття витрат виробників цих послуг. Фінансова допомога житлово-комунальному господарству з боку уряду складала у 1994 році близько 8% усіх бюджетних витрат, або 4,4% валового внутрішнього продукту України. Водночас частка споживачів в оплаті послуг становила лише близько 4% від їх реальної вартості. В умовах переходу до ринкової економіки система державних дотацій виявилась нежиттєздатною і стала гальмом на шляху соціальних перетворень в Україні. Саме тому у лютому 1994 року Уряд розпочав реалізацію програми реформування житлово- комунального господарства, в рамках якої, зокрема, передбачалося поетапне запровадження механізму повної оплати житлово-комунальних послуг сім’ями з достатніми доходами, за рахунок чого основний фінансовий тягар на покриття витрат житлово-комунального сектора економіки поступово має перейти від держави до споживачів цих послуг.

Протягом 1995-1996 рр. відшкодування населенням вартості житлово- комунальних послуг було доведено до 80%, а зростання тарифів за цей період вдвічі-втричі перевищувало зростання споживчих цін в цілому.

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги спричинило серйозні проблеми для малозабезпечених сімей, неспроможних оплачувати

 

послуги за новими тарифами. Саме тому в 1995 році було запроваджено програму житлових субсидій [132, с. 286]1.

Сьогодні Програма набула значної ваги і досить відчутно забезпечує соціальний захист малозабезпечених верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на житло, комунальні послуги та енергоносії. Про це красномовно говорить той факт, що житловими субсидіями на сьогоднішній день користується близько чверті всіх сімей України.

Однак, функціонування програми житлових субсидій супроводжується цілим комплексом проблем, серед яких не останнє місце займає недосконалість правового регулювання.

Субсидії надаються за особистим зверненням  уповноваженого власника чи наймача житла конкретній сім’ї і покликані підтримати бюджети сімей шляхом надання знижки на оплату житла та житлово-комунальні послуги.

Як і у випадку державної грошової допомоги малозабезпеченим сім’ям, житлова субсидія надається з огляду на матеріальне становище сім’ї. При цьому, при визначенні кожної з допомог керуються спільною Методикою обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги. Однак сам механізм призначення є дещо різним.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/532257.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.