У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Діагностика стану корпоративної культури в контексті її впливу на соціально-трудові відносини

Для вибору бази дослідження за розробленою нами методикою діагностики стану корпоративної культури в контексті її впливу на СТВпроаналізуємо окремі підприємства України на предмет їх належності дотипів корпоративної культури за критерієм гнучкості та відповідності зовнішньому середовищу. Дослідження сайтів підприємств та інформації з інших Інтернет-ресурсів показало, що до підприємств з регресивним типом КК можна віднести такі, як «Харківська бісквітна фабрика», ПАТ «Гідросила», ПАТ «Червона зірка» (м. Кіровоград), ПП «Комсомолець» (м. Лубни), «Бериславський машинобудівний завод», ПАТ «Хорольський механічний завод». КК запозиченого типу мають Концерн «Kraft Foods Inc.», компанія «Procter & Gamble Co.», компанія «Johnson&Johnson», «The Coca-Cola Company», корпорація «Microsoft», компанія «3М Україна». КК прогресивного типу створено у таких організаціях, як корпорація «Артеріум», «Київська кондитерська фабрика «РОШЕН», фабрика «Голден Тайл», корпорація «Оболонь», група «СКМ», компанія «IDS AquaService», ГК «Космос». З кожної групи були взяті підприємства, які стали об’єктами поглибленої економічної та соціальної діагностики, а саме ГК «Космос»,ПП машинобудівний завод «Комсомолець» (м. Лубни, Полтавська область) та компанії «3М Україна»:

  1. група компаній «Космос», яка за попередньою оцінкою, належить до прогресивного типу, була створена в квітні 2005 року і працює на ринку консалтингових послуг України.Ключовими напрямами діяльності ГК «Космос» є: юридичний супровід, бухгалтерське обслуговування, управлінський консалтинг, отримання кредитів,логістичні послуги, страхування, пошук і підбір персоналу, проектно-будівельні послуги, послуги IT департаменту. Компанія є українською, проте застосовує в управлінській практиці західний досвід, ефективний в умовах ринкової економіки;
  2. компанія «ЗМ» - багатопрофільна міжнародна корпорація, яка динамічно розвивається, має вікову історію і багаторічні традиції. Компанія виробляє тисячі унікальних продуктів і займає перші позиції в багатьох сферах виробництва: від матеріалів для охорони здоров'я до товарів для дому та офісу. З 1976 року «3М» входить в 30 компаній, які складають розрахункову базу індексу ДоуДжонса (DowJonesIndustrialAverage) - найстарішого і найбільш популярного індикатора американського фондового ринку.Щорічно компанія інвестує в науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи близько 1,4 млрд. доларів, а фахівці винаходять більше 500 найменувань нових видів продукції - ефективних та економічно вигідних рішень для своїх клієнтів. Всього компанія «3М» виробляє більше 50 тисяч найменувань товарів, які продаються майже в 200 країнах світу. На підприємствах компанії працює понад 75 тисяч осіб, серед яких понад 7 тисяч дослідників.Згідно з останнім рейтингом 500 найбільших компаній світу, що був опублікований в газеті TheFinancialTimes (FT 500), компанія «3М» за останній рік піднялася з 137 до 130 місця, а в рейтингу промислових конгломератів 3М посіла 3-е місце.У 2009 році компанія «3М» визнана кращою для лідерів, зайняла 1-е місце в рейтингу журналу ChiefExecutive та рейтингової компанії HayGroup[158]. Компанія «3М Україна», яка є базою нашого дослідження, - це філіал компанії «3М», а, отже, належить до типу запозиченої КК;
  3.  завод «Комсомолець», який має 125-літню історію, є першим машинобудівним підприємством м. Лубни. У 1996 р. завод «Комсомолець» було приватизоване і на його базі створено ВАТ машинобудівний завод «Комсомолець». В серпні 2011 р. власниками заводу було прийняте інноваційне управлінське рішення – відбувся поділ на два самостійних підприємства: ПП машинобудівний завод «Комсомолець» та ПП завод «Комсомолець». Завод ПП машинобудівний завод «Комсомолець» займається безпосередньо виробництвом продукції, а ПП завод «Комсомолець» – віддає в оренду приміщення та обладнання та частково займається реалізацією продукції, будівництвом і ремонтами.Це підприємство зазнало мінімальних змін в умовах ринкової економіки, тому попередньо віднесемо його до регресивного типу КК.

Використання розробленого у п. 2.1 інструментарію дало нам змогу провести оцінку показників СТВ та КК для кожного підприємства (Додатки В та Г). Показники СТВ, вплив на які різних факторів КК ми проаналізували, були розраховані нами як середні арифметичні часткових показників, які їх визначають (Додаток В).Загальний показник СТВ - розраховано як середнє арифметичне його узагальнених показників.Таким чином, ми отримали:

а) чотири узагальнених критеріальні ознаки СТВ (рівень задоволення змістом праці, рівень задоволення системою мотивації, сприйняття соціальної відповідальності, задоволеність умовами праці), яким для зручності розрахунку присвоїли позначення Yі та загальний показник СТВ (Y5)

 

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38254.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.