У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Загальна характеристика туризму як виду діяльності

В умовах соціально-економічного розвитку України пріоритетного значення набуває туризм, оскільки його розвиток впливає на такі сектори економіки, як: транспорт, сільське господарство, торгівлю, зв’язок, будівництво, крім того він є одним з найбільш перспективних напрямів структурної переорієнтації економіки.

Туристична галузь вже зараз дає десяту частину світового ВВП, і в ній зайнятий кожен дванадцятий з працюючого населення.

Найбільшим туристичним ринком є Євросоюз, на який припадає 35 % доходів галузі. Тим часом, кількість зайнятих обслуговуванням туризму в ЄС складає лише 25 млн. осіб, що дорівнює 11,8 % працюючих в цьому секторі в світі.

Основним споживачем туристичних послуг є турист, оскільки від його потреб та вподобань залежать вид туризму, склад туристичного продукту та в цілому стан туристичної галузі.

За своєю природою туризм є різностороннім явищем суспільного життя. Нині існує велика кількість підходів до трактування його сутності, зокрема дане поняття характеризують і як вид економічної діяльності, і як сферу активності людей, і як форму спілкування. Особливої актуальності дане питання набуло за останні 10 років, що зумовлено швидкими темпами розвитку міжнародного туризму, і зокрема необхідністю узгодження термінології.

Останніми роками питанням туризму приділяється значна увага, що пов’язано із зростанням значення туристичної сфери для соціально-економічного розвитку країни та добробуту населення. Туризм має політичне, виховне, культурне, суспільне, біологічне, економічне, екологічне та гуманітарне значення для людини та суспільства (додаток А). Враховуючи такий вплив туризму необхідно більше досліджень присвятити вказаній темі, з метою його детального вивчення, вдосконалення та розвитку, що дасть можливість Україні зайняти почесне місце на міжнародному ринку туристичних послуг.

Дослідженнями туризму як економічної категорії займаються  М.Б. Биржаков [8], Н.А. Клименко [92], Г.Г. Скопец [187], В.А. Квартальянов [88],В.В. Гловацька [48], К.Є. Орлова [151], І.В. Дробот [65], В.С. Кравців [108]  та ін.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/542347.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.