У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Необхідність інтеграції служб охорони психічного здоров’я у ПМД та невирішені питання

Система організації ПМД, орієнтована на потреби людей на місцях, дає найбільший ефект у справі поліпшення здоров'я населення. Якщо врахувати ту роль, яку соціальні та поведінкові чинники відіграють у здоров'ї населення, то стає зрозумілим, чому така стратегія вимагає від фахівців роботи і з психічними, і з соматичними проблемами обслуговуваної частини населення [136,137].

Основні стандарти ВООЗ, які повинні бути виконані в усіх установах охорони психічного здоров’я:

1) задовільні умови життя, які повинні бути безпечними, соціальне середовище повинне сприяти відновленню стану здоров’я;

2) лікування повинне проводитись із використанням доказової медицини, на основі вільної та усвідомленої згоди;

3) зміцнення автономії пацієнтів, що дозволяла б їм брати участь у своїх власних планах відновлення;

4) припинення жорстокого поводження із хворими, які страждають на розлади психіки та поведінки;

5) зв'язок із службами працевлаштування, освіти, соціальними та житлово-комунальними службами з метою стимулювання самостійного життя в суспільстві для пацієнтів психіатричної служби [131,138].

Надання психіатричної допомоги має свої особливості – являючись спеціалізованою допомогою (що теоретично відносить її до вторинного та третинного рівня), вона має у своєму складі дільничних ЛП, що покладає на неї функції первинного рівня надання допомоги для пацієнтів з психічними розладами. Крім того, Законом України «Про психіатричну допомогу», ст. 6 «Конфіденційність відомостей про стан психічного здоров'я особи та надання психіатричної допомоги», обмежується надання інформації про стан психічного здоров'я хворих і надання їм психіатричної допомоги, що не може не враховуватися під час реформування системи охорони здоров'я взагалі і системи надання психіатричної допомоги зокрема [135,139,140].

На сьогоднішній час існує ряд проблем, які необхідно вирішувати. Принцип територіального обслуговування дозволяє тісно інтегрувати психіатричну допомогу з іншими видами медичної допомоги [141]. Для розробки удосконалення системи надання психіатричної допомоги ЛЗП/СЛ необхідні дослідження, в т.ч. соціологічні, ставлення лікарів-психіатрів, сімейних лікарів та пацієнтів до сучасного стану та перспектив розвитку амбулаторної психіатричної допомоги населенню. А також з метою більш ефективного виявлення осіб з психічними порушеннями та надання їм допомоги необхідно розробити спосіб адекватної оцінки вірогідної наявності психічного захворювання та чіткий алгоритм дій ЛЗП/СЛ при зверненні до нього пацієнта зі скаргами з приводу психічного здоров’я, заснувати психотерапевтичні кабінети при ЦПМД. Психіатри, які працюватимуть в психотерапевтичних кабінетах, повинні надавати повний обсяг психіатричної консультативної допомоги хворим, які звертаються в ЦПМД, і здійснювати лікування у разі наявності у них психічних порушень [142-145].

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/86501.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.