У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Результати дослідження системи цінностей юнаків і дівчат із різними напрямами фахової підготовки

На першому етапі експериментального дослідження, на підставі аналізу результатів опитування, проведеного доктором філософських наук, професором В. Д. Ісаєвим у 1992-2010 рр., який люб’язно їх надав для нашого опрацювання, у студентів різних спеціальностей (педагоги, філософи, економісти, соціологи, юристи, інженери тощо), які навчалися у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка та Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, загальною чисельністю 1025 випробуваних (вік випробуваних складав: 17 років – 10%, 18 років – 14%, 19 років – 25%; 20 років – 19%; 21 рік – 11%; 22-24 рр. – 12%, понад 24 року – 9%; серед них 53% ‒ опитувані жіночої статі та 47% – чоловічої; 45% проживали з батьками, 37% мешкали у гуртожитках, а 18% знімали житло; 65% ‒ це мешканці міст, а 35% ‒ мешканці сіл) було встановлено, що спектр цінностей, які вони вважали для себе значущими, складає більше ніж 100 цінностей. При цьому, випробувані артикулювали цінності як термінального, так й інструментального характеру, але не диференціювали їх за цілями та засобами. У загальному вигляді після опрацювання результатів, цінності нами були поєднані у 5 великих груп:

1 група – суспільні, колективні, комунітарні;

2 група – особистісні, індивідуальні, егоїстичні;

3 група – культурні, релігійні, естетичні;

4 група – матеріальні, економічні, вітальні;

5 група – ірраціональні, емоційні, віртуальні.

При аналізі результатів опитування враховувався їхній суб’єктивний характер, вірогідна природа відмінностей, яка була зумовлена віком, статтю, демографічними особливостями та фаховою спрямованістю респондентів. При цьому, це надало можливість скласти усереднений ціннісний портрет студентства (юнаків і дівчат) у пролонгованому вигляді. Загальні результати опитування представлені у табл. 2.2.

Проведене опитування показало загальний стан ціннісних орієнтацій студентської молоді у переломні моменти існування українського суспільства. Так би мовити на зламі епох, коли відбувався перехід від радянської системи ціннісних координат до ринкової або капіталістичної. При цьому аналіз наукової літератури [46; 65; 83; 105; 115; 147; 166; 189; 200] дає нам підстави вважати, що отримані результати опитування узгоджуються з загальними визначеннями тенденції розвитку ціннісних орієнтацій пострадянських людей: від цінностей колективістського та суспільного спрямування до цінностей індивідуалістичних і вузькогрупових.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/40961.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.