У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Державне замовлення на висвітлення діяльності публічної адміністрації України

Статтею 34 Конституції України визначено, що кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб на свій вибір [36].

Згідно з ч. 1 ст. 5 Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної  для  реалізації  своїх  прав,  свобод  і законних інтересів. Стаття 6 передбачає, що право на інформацію забезпечується, серед іншого, обов'язком органів державної влади інформувати про свою діяльність і прийняті рішення, а також визначати спеціальні підрозділи  або  відповідальних  осіб  для забезпечення   доступу запитувачів до інформації [11].

У той самий час, відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України [36].

Необхідно відзначити, що основним замовником на висвітлення діяльності публічної адміністрації України є Державний комітет телебачення та радіомовлення України. Відповідно до Указу Президента України від 07 травня 2011 року № 559, яким затверджено Положення про Державний комітет телебачення та радіомовлення України, пп. 21, 24, 26, 40 п. 4 встановлено, що на даний орган покладено завдання формування та реалізація державної політики у сфері телебачення і радіомовлення. Вказаний публічний орган є замовником на виробництво і розповсюдження теле- та радіопрограм, здійснює методологічне забезпечення та координує діяльність державних телерадіоорганізацій, проводить моніторинг змістовного наповнення теле- та радіопрограм, вироблених державними телерадіоорганізаціями, а також здійснює інші повноваження, визначені законами України та покладені на нього Президентом України.

Статтею 13 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» [62] визначені основні завдання державних телерадіоорганізацій, серед яких, зокрема, оперативне інформування телеглядачів та радіослухачів про суспільно-політичні події в Україні, роз'яснення рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Відповідна норма визначена також статутами державних телерадіоорганізацій, що належать до сфери Держкомтелерадіо України.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/546107.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.