У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Загальна характеристика об’єктивної сторони порушення законів та звичаїв війни

Порушення законів та звичаїв війни, будучі актом вольової поведінки людини, являє собою єдність зовнішніх (об’єктивних) і внутрішніх (суб’єктивних) властивостей і ознак. Тому об’єктивна сторона цього злочину, як і будь-яких інших злочинів, потребує встановлення обставин, що характеризують зовнішні ознаки злочинного посягання. З’ясування певних ознак і властивостей об’єктивної сторони, тісно пов’язаної з об’єктом посягання, має важливе значення для правильної кваліфікації цього злочину і встановлення кримінальної відповідальності за його вчинення.

В юридичній літературі спостерігаються різні підходи до ознак об’єктивної сторони складу злочину. Так, більшість авторів вважають, що об’єктивна сторона складу злочину включає суспільно небезпечне діяння, суспільно небезпечні наслідки, причинний зв’язок між ними та обставини, що характеризують час, місце, обстановку, спосіб і засоби вчинення злочину [130, с.105; 131, с.103]. На думку А.А. Піонтковського, об’єктивна сторона складу злочину містить також суспільну небезпеку як обов’язкову ознаку [250, с.155], що спростовується іншими вченими [150, с. 81].

Ознаки об’єктивної сторони злочину, зважаючи на їх визначення в диспозиціях відповідних правових норм, можуть бути обов’язковими (необхідними) і факультативними. До обов’язкових ознак відносять діяння, його наслідки і причинний зв’язок [342, с.32-33] або тільки діяння [130, с.117; 318, с.253; 251, с.54]. Ми виходимо з того, що до обов’язкових ознак об’єктивної сторони будь-якого злочину, у тому числі порушення законів та звичаїв війни, належить діяння у формі дії або бездіяльності. М.І. Панов зазначає, що “без діяння, інакше кажучи, без конкретного акту суспільної небезпечної поведінки людини не може бути вчинений жоден злочин. Діяння завжди або безпосередньо вказується в диспозиції статті Особливої частини КК або однозначно випливає з її змісту… ” [132, с, 117].

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/555478.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.