У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Суспільно небезпечні наслідки

 Суспільно небезпечні наслідки – важлива ознака об’єктивної сторони порушення законів та звичаї війни з матеріальним складом. У теорії кримінального права під “суспільно небезпечними наслідками” розуміється “передбачена кримінально-правовою нормою матеріальна або нематеріальна шкода, що може бути заподіяна злочинною дією (бездіяльністю) об’єкту посягання” [138, с.137; 142, с.10]. Залежно від характеру та обсягу шкоди об’єкту вони можуть бути у вигляді реальної шкоди або у вигляді створення загрози (небезпеки) заподіяння шкоди.

У літературі висловлено різні позиції щодо поняття “суспільно небезпечні наслідки”. Вважається, що це – шкода, що спричиняється тим цінностям, на які посягає злочинне діяння. Деякі автори використовують наслідки в широкому та вузькому розумінні: наслідки взагалі та наслідки як ознака  складу злочину. При цьому поняття “наслідки” означає шкоду, що спричинена суспільним відносинам [142, с.38; 169, с.158; 274, с.35; 387, с.22]. Інші, вважаючи, що наслідки – це шкода охоронюваному законом благу, пропонують з позиції кримінального права брати до уваги наслідки суспільно небезпечного діяння, які, крім фізичних і соціальних ознак шкідливості, мають нормативні ознаки, тобто передбачені у кримінальному законі [46, с.37, 258]. Дійсно, передбачення наслідків у законі та їх аналіз під час розгляду кримінальних справ має велике значення для правозастосовної практики, особливо у вирішенні питань кваліфікації злочинних діянь [138, с.134-135; 195, с.16].

Визначенню наслідків порушення законів та звичаїв війни практично не приділялося уваги в юридичній літературі. Наслідки при порушенні законів та звичаїв війни є різноманітними, нерідко масштабними, характеризуються поєднанням різних видів збитку людині, цивільним об’єктам, навколишньому природному середовищу, культурній спадщині.  Визначення поняття “суспільно небезпечні наслідки” безпосередньо пов’язано з механізмом заподіяння шкоди об’єкту злочину. Критерієм включення або невключення того чи іншого наслідку до конструкції конкретного складу злочину є ступінь його суспільної небезпеки. Якщо вчинена шкода збільшує ступінь суспільної небезпеки злочину, наслідки включаються до конструкції об’єктивної сторони складу злочину (зокрема, ч.2 ст. 438 КК). Існують різні форми відображення наслідків у складах злочинів: безпосередньо зазначені у диспозиції кримінально-правової норми або вони випливають із її змісту і встановлюються шляхом її тлумачення.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/555478.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.