У нас уже 19973 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 






Название Регіональні особливості кухні італійського етносу
Количество страниц 66
ВУЗ КНЕУ
Год сдачи 2010
Бесплатно скачать 19707.doc 
Содержание Зміст
Вступ 2
І. Загальна характеристика італійського етносу 6
1.1. Історія італійського народу 6
1.2. Сучасний етнічний склад і народонаселення Італії 13
ІІ. Культура Італії 16
2.1.Загальна характеристика італійської культури 16
2.2. Свята Італії 18
2.3. Загальна характеристика кулінарних переваг італійців 22
ІІІ. Регіональні особливості кухні італійського етносу 27
3.1. Загальна характеристика італійської кухні 27
3.2.Історія традиційних блюд і інгредієнтів італійської кухні 30
3.3. Регіональні особливості італійської кухні 53
Висновок 61
Список літератури 66

Вступ
Актуальність теми. Італія — одна з якнайдавніших країн світу і в той же час це порівняно молода держава, що з'явилася на політичній карті лише менше ста років тому після остаточного об'єднання в 1871 р. тих окремих герцогств і королівств, що існували раніше на її території. Нині це крупна капіталістична держава, що володіє великим економічним потенціалом.
Саме тому я вибрала темою своєї роботи італійську культуру в цілому, і кухню зокрема. Італійська кухня простіша, ніж французька, в ній менше вишукувань, та зате заснована вона на сезонних продуктах. Саме тому італійська хазяйка не знає, що готуватиме на вечерю, поки не побуває на ринку і не побачить все на власні очі. Але, щоб зрозуміти всі тонкощі і особливості італійської кухні, треба небагато знати і історію. Цілісна Італія - країна досить молода, їй всього біля ста років, а до цього вона була розділена на графства, королівства і регіони, які ніяк, окрім як в час воєн, один з одним не контактували. Словом, війни, а не лише особливості клімату регіонів, так різноманітили кухню країни. Південь Італії гористий, а на півночі задоволений багато рівнин, тому на півночі більше пасовищ для корів і овець. А це м'ясо, молоко, масло, вершки і сир. На півдні пасовищ менше, а отже, для приготування їди більше використовувалося оливкове, чим коров'яче масло. Люди на півдні взагалі жили бідніше, тому пасту, вироби з тіста, готували на муці і воді, без додавання яєць. Виходила вона менш ніжна, ніж на півночі, тому соуси робили пікантнішими. Соуси удавалися - адже на півдні особливо добре зростали овочі і трави. Так, мікроклімат Лігурії дозволяв вирощувати найапетитніший базилік. Базилік додавали практично у всі блюда, але оскільки в Лігурії його було особливо багато, з нього почали готувати популярний соус песто. Складається песто з базиліка, часнику і оливкового масла і інколи кедрових горіхів, але головний секрет - в правильних пропорціях компонентів. Мілан знаменитий на весь кулінарний світ рисовим блюдом ризотто «по-міланськи». По легенді, воно з'явилося в XVI столітті завдяки молодому реставраторові, який додавав рідкісний шафран у всі фарби. Над ним сміялися, кажучи, що скоро він цю дорогущу траву і в їжу додавати почне. І ось на власному весіллі реставратор вирішив продовжити жарт і додав шафран в ризотто, що стало потім «міланським».
Наукова новизна. Оскільки дана тема, на мій погляд, недостатньо вивчена, інформація викладена в роботі буде цікава не лише студентам Вузів за даним профілем, але також фахівцям в даній сфері, оскільки може послужити серйозною підмогою, для подальшого вивчення поставленої проблеми
Предмет дослідження. Культура Італії
Об'єкт дослідження. Італійська кухня
Методи дослідження. Аналіз літературних джерел, а також відповідних ресурсів мережі Інтернет
Джерела. Ж.Ф. Рівель. Кухня і культура. У книзі автор прагне супроводжувати читача в літературній подорожі довжиною в 3000 років по спогадах гастрономічних і гастрономічних змінах від Афін часів Перикла до нової кухні через імператорський Рим, європейське Середньовіччя, відкриття Нового Світу, звідки прийшли невідомі доти продукти, через Італію Медичі, Францію Людовика XIV, не забуваючи про значення національної кухні і народних традицій. Книга для тих, хто цікавиться історією, історією культури і кулінарією.
А. Капатті. Італійська кухня: Історія однієї культури. Ця книга могла б мати підзаголовок "енциклопедія італійської кухні". Приваблюючи середньовічні манускрипти і газетні замітки останніх років, приводячи рецепти застарілих і популярних блюд - будь то бланманже або дзандзарелла, - автори, лінгвіст і медієвіст, активісти суспільного руху "Геть фастфуд!", освітлюють історію багатющої культури гастронома з самих різних сторін. Вони пишуть про боротьбу мов кулінарії - латинь, французької і тосканської - і про винахід парової каструлі; про історію апетиту і про професійну форму метрдотелів; про арабський вплив і про одвічне змагання між жінками і чоловіками на кухні; про кулінарні забобони і про винахід пасти... За змістом - наукове дослідження, формою - захоплююча університетська лекція, книга реконструює історію цілої культури, історію повну всіляких пригод і поворотів, таких, як компанія по дискредитацію спагеті, раптовий тріумф цукру, поетичні вигадування про кавуни, тернистий шлях фальсифікаторів вин, біографії віроломних куховарок, життєписи поварських ковпаків, жорстока боротьба вершкового і оливного масел, що розвернулася в XV столітті.
О. Костюкович. Їжа. Італійське щастя. Що таке флорентійський біфштекс, міланське "ризотто", тревізанський цикорій, капрійський салат? Чим кухня Венеції відрізняється від кухні Сицилії? Як не сплохувати перед римським офіціантом, замовляючи артишоки? Що подають на ватиканських прийомах? З чого почалося сьогоднішнє морозиво? Як розпізнати декілька десятків видів пасти? Якою має бути справжня піца?
Відповіді на ці і безліч інших не менш насущних питань ви знайдете в книзі Олени Костюкович "Їжа. Італійське щастя". Незрівнянний знавець історії і культури Італії перекладач знаменитих романів Умберто Ач, вона запрошує російського читача в захоплюючу подорож гастронома по Апеннінському півострову в товаристві класиків італійської літератури, великих художників і кухарів.
З цією книгою можна мандрувати по Італії - або насолоджуватися життям, не покидаючи власної кухні.
Д. Олівер. Моя Італія. Нова книга Джеймі Олівера - найвідомішого шеф-повара Великобританії, автора і ведучого популярної передачі "Жити смачно з Джеймі Олівером".
Джеймі Олівер зробив подорож через всю Італію - щоб зрозуміти суть італійської кухні, взнати, що робить її блюда такими смачними і при цьому такими нескладними в приготуванні. Він переїжджав з міста в місто, з села в село. Взагалі Джеймі вчився готувати по-італійськи. Книга "Моя Італія" вийшла після закінчення цієї подорожі.
Список литературы Список літератури:
1. Итальянская кухня. Издательство: Лабиринт Пресс, 2005 г.
2. А. Капатти. Итальянская кухня. История одной культуры. Издательство: Новое литературное обозрение, 2006
3. Д. Оливер. Моя Италия Издательство: КукБукс, 2007 г.
4. Е. Костюкович. Еда. Итальянское счастье Издательство: КукБукс, 2007 г.
5. Ж.Ф. Ривель. Кухня и культура. Издательство: Лабиринт Пресс, 2008 г.
6. 30 минут. Итальянская кухня. Издательство: Кладезь-букс, 2005
7. Кулинарные рецепты семьи Аль Капоне//сост. М. Макаров
8. Синельников, Соломоник, Лазерсон. Кухня Италии. Кулинарный путеводитель. Центрполиграф, 2004
9. Нониева О.С. Пиццы и пасты и другие блюда итальянской кухни. Мой мир, 2007
10. Фергюсон К Итальянская классика. Симфония вкусов и ароматов. Эксмо, 2005

Электронные источники

1.http://www.italian-kitchen.org
2. http://www.kulina.ru/italia.php
3. http://moikompas.ru/compas/italfood
4. http://italy.report.ru/_5FolderID_2457_.html
5. http://www.pantagruel.kiev.ua/kuhnya/
6. http://www.pokup.ru/?mode=article&id=243
7. http://www.traveltours.ru/spb/articles/nat_cook/
8. http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-1241/
9. http://italy-maps.info/111307.html
10. http://www.usefood.ru/index.php?list_id=3
Стоимость доставки работы, в гривнах:

(при оплате в другой валюте, пересчет по курсу центрального банка на день оплаты)
2160
Скачать бесплатно 19707.doc 





Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:


© 2006-2016. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.