У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 






Название Організація і методика аудиту надходження, збереження та використання готової продукції
Количество страниц 52
ВУЗ КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ
Год сдачи 2012
Содержание Зміст
Вступ………………………………………………………………………...5
1. Теоретичні основи економічної ефективності виробництва продукції молока та формування ринку………………………………………………….5
1.1. Поняття, сутність та показники економічної ефективності сільськогосподарського виробництва продукції молока…………………….5
1.2. Поняття, суть ринку та його інфраструктура………………………………9
2.1. Організаційно-економічна характеристика господарства……………..…13
2.2. Аналіз динаміки і виконання плану валового виробництва продукції молока……………………………………………………………………………23
2.3. Аналіз породного і племінного складу, структури стада, рівня годівлі і умов утримання тварин………………………………………………………….26
2.4. Аналіз показників економічної ефективності виробництва продукції….28
3. Резерви і шляхи підвищення економічної ефективності виробництва продукції молока………………………………………………………………...33
3.1. Шляхи підвищення продуктивності тварин……………………………...33
3.2. Обґрунтування собівартості та підвищення ефективності виробництва на перспективу………………………………………………………………………37
Висновки і пропозиції…………………………………………………….45
Список використаної літератури……………………………………….48
Додатки…………………………………………………………………….50



Вступ
У розвитку багатьох галузей економіки нашої держави, і насамперед сільського господарства, дуже важливу роль відіграє збільшення обсягів виробництва молока. . Це пояснюється винятковим значенням його та різно-бічним використанням.
Виробництво молока у світі становить близько 609 мільйонів тонн на рік, з яких біля 85 відсотків припадає на коров'яче молоко. Найбільші виробники молока — США, Індія та Росія.
Молоко має складний склад. Особливість багатьох складових частин молока полягає в тому, що вони не зустрічаються в якомусь іншому природному продукті харчування. Склад молока залежить від цілого ряду факторів (породи корови, стану її здоров'я, періоду лактації, рівня і повноцінності годівлі та інших), а, отже, не є постійним.
Метою написання курсової роботи є вивчення стану виробництвамолока та його економічної ефективності, пошук резервів та опрацювання шляхів її подальшого зростання.
Об'єктом дослідження є Селянське фермерське господарство ТОВ “Беєво ” Липоводолинського району, Сумської області. Дане господарство є передовим в районі як по рівню розвитку рослинництва так і тваринництва. Це обумовлено, насамперед, високим рівнем організації сільськогосподарського виробництва, раціональним вирішенням всіх питань як на місцевому, так і на районному рівнях. Селянське фермерське господарство ТОВ “Беєво ” одне із стабільних господарств району.
Основними джерелами інформації, які послужили для написання курсової роботи були річні звіти господарства, плани економічного і соці-ального розвитку, бухгалтерська і статистична звітність.
При написанні курсової роботи використані статистичні, економіко-математичні, розрахунково-конструктивний та монографічний, методи дослідження та інші.[17,9, с.33]
Список литературы Висновки та пропозиції
Отже, можна зробити до проведеного аналізу висновок, що досліджуване господарство знаходиться у сприятливих умовах для ведення сільськогосподарського виробництва.
Найбільшу питому вагу в структурі товарної продукції рослинництва і тваринництва в середньому за три роки займає продукція зернових та зернобобових – 40,0%. Значно менша частина припадає на молоко та ВРХ 25,6% та 14,5% . Враховуючи те, що питома вага основного виду продукції в загальній структурі виручки рослинництва і тваринництва займає більше 25,5%, то можна констатувати, що господарство має середній рівень спеціалізації, але підприємство може працювати і на повну силу.
З аналізу структури земельного фонду можна зробити висновок, що земля в ТОВ «Беєво» використовується інтенсивно, є можливості введення земель в сільськогосподарський оборот, а також про ефективність їх використання, оскільки виробництво валової продукції у співставних цінах на 100 га угідь зростає.
Господарство достатньо забезпечене основними фондами, але використовуються вони не ефективно, що в свою чергу є явищем є негативним.
Кількість робітників та кількість відпрацьованих днів за 2008-2010 роки зменшилися на 23 чоловік, а виробництво валової продукції зросло, це є позитивним і свідчить про те, що підприємство впроваджує правильні технології виробництва, які не потребують значної кількості робочої сили. Основні фінансово-економічні показники діяльності підприємства доводять, що підприємство має порівняно середній рівень рентабельності, а тому виробництво продукції є прибутковим, доцільним та обґрунтованим.
Ефективність виробництва молока знаходиться на середньому рівні, про що свідчить продуктивність молока. Це говорить про використання на підприємстві високоякісних кормів, проведення ветеринарних щеплень, висококваліфікованого обладнання. Таким чином, у ТОВ «Беєво» застосовуються правильні технології виробництва молока.
Також спостерігається зниження затрат праці при збільшенні валового виробництва, що є позитивним явищем, тому підприємству необхідно продовжувати працювати у цьому напрямку.
Зміна собівартості у сторону збільшення при збільшенні грошово-матеріальних витрат та продуктивності є частково обґрунтованою і свідчить про деякі відхилення в технології виробництва і про недодержання режиму економії при використанні праці.
У 2010 році порівняно з 2008 роком ми спостерігаємо збільшення кількості реалізованого молока, але зменшення його рівня товарності. Прибуток від реалізації та рівень рентабельності зростає, на це найбільший вплив має ціна реалізації.
Ми зробили розрахунок резервів збільшення виробництва молока за рахунок ліквідації втрат продуктивності. Також розрахували резерв зниження собівартості молока на 1 ц при збільшенні продуктивності та витрат на 1 гол., що свідчить про можливу інтенсифікацію виробництва.
Зниження собівартості, в свою чергу, значно вплинуло на збільшення проектних показників прибутку та рівня рентабельності, розрахованих за традиційною методикою.
Зменшення прибутку та рівня рентабельності за системою директ-костинг є наслідком зменшення кількості реалізованої продукції.
Також, розрахувавши точку беззбитковості можемо стверджувати, що при обсягах реалізації молока більше, ніж 312,2ц, підприємство буде отримувати прибуток, тоді як при меншому обсязі реалізації – збиток.
Основним напрямом подальшого розвитку скотарства і підвищення його економічної ефективності є інтенсифікація виробництва молока на основі зміцнення кормової бази і підвищення рівня годівлі тварин, впровадження комплексної механізації і автоматизації виробничих процесів та переведення галузі на індустріальні технології, широкого використання спеціалізованих порід худоби, пристосованих до машинної технології, удосконалення організації і оплати праці в умовах колективного.
З проведених розрахунків в даній курсовій роботі, можна констатувати, що у ТОВ «Беєво» ефективність виробництва молока знаходиться на середньому рівні.




Список використаної літератури
1. Бойко О.К. Економіка АПК: міжнародний науково-виробничий журнал 2007 № 9 с. 33-36
2. Бондаренко В.М. Розвиток ефективного виробництва молока та його промислової переробки в Україні / В.М. Бондаренко // Економіка АПК. — 2008. — № 5. — с. 61-64.
3. Васильчак С.В. Особливості функціонування ринку молока і молочної продукції / С.В. Васильчак // Науковий вісник НЛТУ України.— 2005.— № 15.4.— с.357-362.
4. Журнал тваринництво сьогодні 2011-№ 5 – с. 140-143
5. Мороз О.В. та ін. Методологічні підходи до визначення ефективності сільськогосподарського виробництва // Статистика України – 2002 – №4 – с. 11-14
6. Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи: Закон України: [від 22.12.2009 р. №1782-17].
7. Протасова Л.В. Аналіз виробництва молока та молочних продуктів в Україні / Л.В. Протасова // Міжнародний збірник наукових праць. — 2008. — Випуск 1(16). — с. 229-234.
8. Ринок продовольства: проблеми формування і розвитку/ Під. ред. П.Т. Саблука, В.І. Бойка, М.Г. Лобаса. – К.: Укр. ІНТЕІ, 2005. – 236 с.
9. Рынок молока и молочных продуктов Украины // Молочное дело.—2010.— №2.— с. 19-27.
10. Сидорченко В. Украина без молока / В. Сидорченко // Еженедельник 2000. — 2009.—№48(487) 27 ноября — 3 декабря.
11. Силивончик А. Кислый приварок / А. Силивончик // Бизнес. — 12.10.2010.—№44.—с.64.
12. Статистичний щорічник України за 2008 рік / Держкомстат України; за ред. О.Г. Осауленка.—К.: ДП «Інформацыйно-аналітичне агентство», 2009.—568 с.
13. Тошина Н. Механізм стабілізації ринку і молоко продукції України в умовах обмеженості ресурсів / Н. Тошина // Наука молода. — 2008.— №4.— с.48 —51.
14. Цар Г.В. Основні тенденції та перспективи розвитку харчової промисловості України / Г.В. Цар // Науковий вісник НЛТУ України. — 2010. — Вип. 20.13.— с.262-267.
15. Чагаровский В. Изменения в молочной отрасли. Возможные пути минимизации влияния экономического кризиса [Электронный ресурс] /Режим доступа: http://www.ifc.org/ifcext/uspp.nsf/AttachmentsByTitle/Presentation_Chagarovskiy_rus/$FILE/Chagarovskiy_Rus.pdf.
16. Шубравська О.В., Сокольська Т.В. Розвиток ринку молока і молочної продукції: світові тенденції і вітчизняні перспективи / О.В. Шубравська, Т.В. Сокольська // Економіка і прогнозування. – 2008. – № 2. – с. 80-93.
17. www.lib.ua-ru.net/inode/34256.html
Стоимость доставки работы, в гривнах:

(при оплате в другой валюте, пересчет по курсу центрального банка на день оплаты)
150





Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.