У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Система управління процесами збуту

     

      Провівши аналіз економічних джерел із загальних питань управління, можна стверджувати про наявність різноманітних визначень і підходів науковців до поняття «системи управління підприємством». На основі цієї інформації можемо виділити такі загальні чотири підходи [157, с. 349-351]:

      1. Система управління підприємством пов’язується з новими концепціями, запозиченими з Заходу, які нині дуже популярні серед науковців. Йдеться, перш за все, про концепції контролінгу, прихильниками якої є Н.Г. Данилочкина, С.Н. Петренко, Л.О. Сухарева, О.М. Кармінський та логістики – А.В. Тяпухин, А.М. Гаджинський, Є. І. Крикавський, Б.О. Анікин. Ці автори стверджують, що:

       відносно контролінгу – це нова концепція системного управління [123, с. 7]; це цілісна концепція реагування управлінського персоналу на умови зовнішнього і внутрішнього характеру, що постійно змінюються [158, с. 32-36]; синтез планування, обліку, контролю, економічного аналізу, організації інформаційних потоків, при цьому контролінг координує, інтегрує та направляє діяльність усієї системи управління підприємством на досягнення поставлених цілей [159, с. 3];

       відносно логістики – це наука про оптимальне управління матеріальними, інформаційними та іншими потоками в економічних адаптивних системах із синергійними зв’язками [58, с. 10]; планування та управління матеріальними та інформаційними потоками від створення продукції до її реалізації [69, с. 88]; концепція управління підприємством, заснована на проектуванні, формуванні та оптимізації макроекономічної концентраційно-розподільчої системи та її ефективному використанні для досягнення цілей підприємства за наявності елітарних потреб клієнтів [70, с. 4-12].

      Ці та інші визначення, надані прихильниками названих концепцій, цілком характеризують традиційну систему управління підприємством з її цільовим характером, інтеграцією функцій управління та управлінського персоналу. Ми вважаємо, що така підміна понять є не доречною, оскільки теорія як логістики, так і контролінгу, не дивлячись на численні обґрунтування прихильників наявності у них нібито власної теорії та методології, на нашу думку, носять нав’язаний характер і, що головне, не охоплюють усі сфери (об’єкти) класичної управлінської діяльності підприємства. Окрім цього, реально вони майже не працюють у практиці досліджуваних підприємств (особливо контролінг). Створення окремих підрозділів контролінгу і логістики у даному контексті є неефективним, оскільки призводить лише до дублювання обов’язків працівників різних економічних підрозділів, змішання інформаційних потоків, збільшення адміністративних витрат та не вирішує проблем удосконалення управління діяльністю підприємства взагалі.

      Нами допускається існування логістики, але в іншому розумінні – не як альтернативи системі управління, а як інтегрованої функції управління матеріальним потоком підприємства [56, с. 30]. Наш погляд стосовно західного контролінгу повністю співпадає з думкою автора про те, що ця концепція є нічим іншим як проявом застосування комплексного підходу в управління та об’єктивного процесу поглиблення інтеграційних процесів на підприємстві [160, с. 166].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.