У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка ефективності системи управління збутовою діяльністю

     

      Система управління, яка діє на промислових підприємствах України, нині має безліч недоліків, що впливають на її потенційні можливості і, зрештою, не забезпечують ефективності реального функціонування і розвитку підприємства. Серед таких недоліків вагоме місце посідають проблеми оцінки ефективності управління, до яких ми відносимо такі: існує безліч методик оцінки, серед яких підприємству потрібно визначитися з тою, що найкраще йому підходить за певних умов функціонування; наявна система показників ефективності, що використовується на багатьох підприємствах (якщо вона взагалі є) не дозволяє оцінити, наскільки підприємство просунулося в досягненні загальної чи стратегічної мети; визначальна інформація і показники ефективності розосереджені по різних підрозділах, що ускладнює процес узагальнення даних про ефективність роботи підприємства в цілому.

      На жаль, на практиці чимало керівників сприймають названі недоліки системи управління підприємством як реальну неминучу дійсність. На наш погляд, це не так, ми намагаємося надати певні наукові розробки та практичні рекомендації щодо підвищення ефективності управління, оскільки, досліджуючи систему управління збутовою діяльністю промислового підприємства, не можна обминути увагою питання оцінки її ефективності.

      Намагання подолати існуюче становище пояснює той факт, що ефективність управління є предметом постійної уваги, а також предметом багатьох наукових дискусій дослідників теорії і практики управління. А свідчать про це багаточисленні праці та дослідження, що існують в економічній літературі [12, с. 530-546; 97, с. 525-541; 178, с. 378-394; 180, с. 126-131; 181, с. 208-215; 264, с. 44-52; 265, с. 192-198; 266, с. 67-71; 267, с. 86-91; 268, с. 29-37].

      Досліджуючи ефективність управління не можна не торкнутися популярної на заході концепції Corporate Performance Management (CPM), яка вважається певним підходом до управління, направленим на підвищення ефективності управління підприємством і на реалізацію стратегії. Аналітики корпорації Gartner Group вважають, що CPM варто розглядати як рамкову структуру, що охоплює інтегровані методології оцінки діяльності підприємства, включає систему показників, метрик і створює замкнутий цикл управлінських та аналітичних процесів разом із підтримуючими їх системами – моніторингу та управління діяльністю підприємства [269]. Подібною є думка й іншого дослідника CPM Д.Л. Гудкова, згідно з якою ця концепція є поєднанням процесів управління (планування, моніторинг, аналіз); методології, згідно з якою оцінюється ефективність підприємства; набору показників ефективності бізнесу, які визначаються, зокрема, і методологією; технологічних рішень і систем, які підтримують процеси, методологію і показники [270]. Цій концепції нині присвячується багато наукової літератури, особливо праць, пов’язаних із питаннями автоматизації і систематизації програмного забезпечення, орієнтованого на потребі вищого керівництва підприємства. Наприклад, С.В. Зубовський та А.О. Зубенко характеризують систему CPM як поєднання процесів управлінського планування, прогнозування і бюджетування, фінансової консолідації, а також управлінського аналізу, контролю і звітності [271].

      Системи класу CPM з’явилися на українському ринку відносно недавно. Тому не дивно, що їх згадка в літературі викликає більше питань, ніж розуміння, а відтак вимагає додаткового дослідження та вивчення можливостей застосування на вітчизняних промислових підприємствах, оскільки наявність програмного продукту ще не означає ефективність його впровадження.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.