У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка сценаріїв підвищення ефективності управління інтелектуальним капіталом

     

      Розвиток сучасної світової економіки все більш залежить від продукції, в основі якої лежать нові знання та технологічні розробки. У несталих ринкових умовах для вітчизняних підприємств важливим завданням є збереження промислового комплексу, його структурна перебудова і забезпечення подальшого науково-технічного розвитку. Тому проблема активізації інноваційних процесів набуває принципового значення, оскільки її вирішення дасть змогу перейти до створення та використання технологій більш високого рівня [48, 50]. Оскільки для успішної реалізації інноваційних процесів на підприємстві, тобто створення, освоєння і поширення інновацій, потрібен персонал з відповідним рівнем кваліфікації (інтелектуальний капітал). Також, ефективне функціонування підприємства залежить від якості і своєчасності прийняття управлінських рішень [128, с.5], щодо ведення інноваційної діяльності та визначення перспективних напрямків його розвитку. Підвищення гнучкості і точності управлінських рішень можливе лише за наявності ефективного інструменту, який дозволяє моделювати сценарії ведення інноваційної діяльності та здійснювати їх оцінку.

      Розробка комплексної програми дій, яка визначить пріоритети розвитку та стратегічні цілі підприємства, забезпечить оптимальний розподіл ресурсів та оптимальні зміни в структурі ресурсів, що формуються на основі отриманих результатів виробничої діяльності; визначить основні шляхи досягнення цих змін, дасть змогу досягнути кращих результатів діяльності підприємства.

      Відповідно до проведеного аналізу в першому розділі, інновації стають ключовим чинником розвитку більшості підприємств, а інноваційна діяльність є одним з найважливіших елементів господарської діяльності підприємства. Успішна реалізація інноваційної діяльності в першу чергу залежить від рівня кваліфікації персоналу підприємства, тобто людського капіталу, та фінансування інноваційної діяльності. Відповідно до статистичних даних [108] фінансування вітчизняних підприємств відбувається в основному за рахунок власних коштів. В основу методики моделювання стратегії інноваційного розвитку підприємства, покладено складові інтелектуального капіталу: людського (НС), організаційного (ОС) та споживчого (SС) капіталів. Відповідно до [115, 130, 138], дані показники є визначними при дослідженні результатів діяльності підприємства, тобто отриманої доданої вартості, як показники зростання ефективності інноваційної та виробничої діяльності підприємства. Тому постає задача визначення оптимальної структури інтелектуального капіталу яка б забезпечувала зростання доданої вартості. Формування сценаріїв інноваційного розвитку підприємства основане на визначенні вектору оптимальних змін структури інтелектуального капіталу та корегуванні існуючої структури відповідно до умов у яких функціонує підприємство. Формування вектора оптимальних змін залежить від факторів, які оцінюють потенціал складових інтелектуального капіталу (людський, організаційний та споживчий капітали) на підприємстві та відповідних ринкових умов.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.