У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методи оптимізації вибору стратегії інноваційного розвитку підприємства

     

      Формування інвестиційно-інноваційної стратегії розвитку підприємства. Успішна діяльність будь – якого підприємства в ринкових умовах значною мірою залежить від вміння управлінського персоналу мислити стратегічно, приймати рішення, що впливають на його стан позитивно не тільки в короткостроковому періоді, але й у довгостроковій перспективі. Інвестиційна стратегія підприємства розробляється у відповідності до цілей її функціонування. В зв’язку з цим інвестиції на підприємстві мають розглядатись як один з головних способів досягнення головної цілі функціонування – отримання прибутку.

      Як відомо, основою успішного розвитку підприємства є така стратегія управління, при реалізації якої всі управлінські рішення спрямовані на досягнення поставленої цілі, за умови збалансованості грошових потоків. Такою ціллю є досягнення максимального приросту власного капіталу [97]. Таким чином, будь – яке управлінське рішення розглядається з точки зору його впливу на власний капітал. Розглядаючи модернізацію виробництва як процес, можна зробити висновок, що перехід до інноваційної моделі розвитку окремої галузі промисловості можливий тільки за умов неперервності процесу впровадження у виробництво продуктових і процесових інновацій, адже, з огляду на темпи розвитку науково-технічного прогресу, швидкості зміни уподобань і переваг споживачів, скорочення життєвого циклу продукції саме інноваційно-технологічна модернізація є засобом постійного підвищення конкурентоспроможності підприємства і гарантує його життєздатність в довгостроковому періоді.

      Саме тому, в певний момент часу перед підприємством постає питання: частково оновлювати, змінювати застаріле обладнання чи здійснювати повне технічне та технологічне переоснащення промисловості, що, в свою чергу, несе за собою великий ступінь ризику. Одночасно потрібно визначати тип, масштаб та об’єм фінансування відповідних інноваційних заходів, необхідних для їх здійснення. Інвестиційний проект – це план або програма заходів, які пов’язані зі здійсненням капітальних вкладень з метою наступного повернення коштів й отримання прибутку. Проект має бути науково обґрунтованим, відповідати наявним вимогам. Це, зокрема, обґрунтування економічної доцільності, обсягів і термінів здійснення капіталовкладень, наявність необхідної проектно-кошторисної документації, розробленої згідно з чинним законодавством.

      Тому, інвестиційно-інноваційна діяльність повинна бути складовою частиною стратегії розвитку підприємства, яка буде спрямована на зміцнення конкурентних позицій підприємства. Планування інноваційних процесів в ринкових умовах реалізації інвестиційно-інноваційних рішень несуть в собі додаткові чинники ризику як з боку внутрішнього, так і зовнішнього середовища. Запобігання небезпекам викликаним зазначеними чинниками, пов'язане з можливостями прогнозування ризиків, їх розпізнавання і усунення за умови наявності і реалізації відповідних управлінських механізмів, що дозволяють ефективно протистояти можливим загрозам. Розглядаючи інвестиційний проект як систему, з’являється можливість використовувати різні підходи до процесу ідентифікації інвестиційного проекту, а також до оцінки його ефективності. Це оцінювання засноване на використанні алгоритмів розподілу капіталу.

      Якщо розглянути можливі моделі розподілу капіталу на основі медіанного способу за видами діяльності, то розподіл капіталу на підприємстві буде відбуватись таким чином: створюється група спеціалістів, які складаються з органів управління підприємством, кожен з спеціалістів пропонує свій план розподілу грошових коштів, кожен з планів буде містити різні критерії, так як кожен буде відображати свою думку, для когось пріоритетним буде максимізація виручки, хтось візьме за мету мінімізувати ризик. Кожен з експертів може пропонувати декілька програм розподілу капіталу, кожна з яких буде відповідати його критеріям. Припустимо, що ми маємо k спеціалістів та s планів. Кожен план буде складений таким чином, що відповідатиме найважливішим цілям функціонування підприємства. Оскільки ресурси обмежені, тому будемо мати обмеження, які накладатимуться на підприємство. При виконанні всіх заданих обмежень та планів щодо розподілу капіталу, підприємство матиме кращі економічні показники функціонування.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.