У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність поглядів на формування та роль управлінського персоналу

     

      Еволюція управлінської думки – це процес трансформації сукупності поглядів на систему управління відповідно до об'єктивних умов і потреб економіки протягом відносно тривалого періоду часу. Сукупність принципів, підходів, концептуальних переконань про те, як вирішувати економічні завдання – все це визначає сутність управління, яка на момент її формування є вершиною еволюції управлінської думки.

      У літературі зустрічаються різні тлумачення понять: кадри управління, кадри апарату управління, управлінський персонал. Спробуємо розібратися в термінології. Кадри – це основний кваліфікований склад працівників підприємства (ті, хто працює, влаштовується на роботу, підвищує кваліфікацію з відривом від виробництва) [49, с. 225].

      Автор визначила, що персоналом підприємства називають не трудові ресурси (рис. 1.1), а кадровий потенціал підприємства – це здатність колек-тиву вирішувати виробничі й комерційні завдання. Разом з рівнем кваліфіка-ції характеристиками трудового потенціалу виступають: вік працівників, стаж роботи на підприємстві і за фахом, рівень базової освіти, а також рівень кваліфікації працівників, стан соціально-психологічного клімату в колективі, рівень залучення працівників підприємства до управління.

      На думку Г.В. Щокіна [151, c. 257], управлінський персонал – це суку-пність працівників, які об’єднані в спеціалізовані служби та підрозділи, що виконують функції управління. Згідно з Великим економічним словником [15], управлінський персонал – це особи, які займають адміністративні посади та здійснюють керівництво діяльністю об’єкта, за винятком власників, членів правління, членів ради.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.