У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз використання ресурсів на промислових підприємствах

     

      Управління раціональним використанням ресурсів на промислових підприємствах повинно базуватися на детальному економічному аналізі. В роботі досліджувалися, як було зазначено вище, базові для національної економіки галузі – металургійна та машинобудівна.

      Продуктивні сили сучасного металургійного комплексу посідають одне із чільних місць у народному господарстві країни і є матеріальної базою всього комплексу важкої індустрії України. Сучасна металургія України посідає одне з провідних місць у міжга¬лузевій структурі промисловості, на яку припадає понад 1/4 всього промислового виробництва. Вона виробляє чавун, сталь, прокат, феросплави, труби та ін. Це — матеріаломістка галузь: для виплавки 1 т чавуну потрібно приблизно 3 т залізної руди, 1,1 т коксу, 20 т води, а також марганцева руда, вапняк, флюси та ін.

      Чорна металургія є базовою галуззю вітчизняної промисловості, в якiй виробляється близько 30% ВВП. Зазначена галузь в Україні є експортно орієнтованою, що робить її залежною від зовнiшньоекономiчної кон'юнктури. Основними недоліками галузі є технологічна вiдсталiсть, велика енергомiсткiсть виробництва, обмежений та традиційний асортимент продукції, слабкість внутрішнього ринку. Основною загрозою для української чорної металургії є можливе підвищення цін на природний газ, споживання якого на одиницю продукції значно перевищує середньосвiтовi показники через використання мартенiвських печей та іншого морально застарілого обладнання.

      Попит на продукцію металургії є похідним від попиту в багатьох інших сферах економічної дiяльностi, таким чином, рівень споживання сталi та чавуну у свiтi залежить від темпів росту світової економіки в цілому. У майбутньому можливе подальше покращення становища України на ринках країн Європейського Союзу за рахунок вступу до Світової органiзацiї торгiвлi (СОТ), головним позитивним наслідком якого є можливість скасування квот на експорт української металургійної продукції. Це сприятиме зростанню обсягів експорту металургійних підприємств та виходу на нові ринки збуту. При цьому протягом останнього часу чистий експорт металургійної продукції з Китаю зростає високими темпами, що становить суттєву загрозу для ринкових позицій виробників з iншiх країн світу. Основним ризиком залишається подорожчання енергоносіїв, зокрема природного газу. До істотних проблем, які впливають на діяльність підприємств металургії, котрі необхідно вирішити для подальшої успішної роботи, належать задачі щодо зменшення витрат та підвищення якості продукції. Ринок металопродукції по номенклатурі та асортиментній кількості в значній мірі залежить від ціни на енерго-паливні ресурси. В останні роки на відносне зниження виробництва у гірничо-металургійному комплексу (ГМК) України особливо помітний вплив створило подорожчання енергоносіїв, у тому числі природного газу, а також тарифів на залізничні перевезення. Цей процес знижує ефективність роботи металургійних підприємств і вимагає додаткових зусиль по ліквідації цих його наслідків.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.