У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Гармонізація інтересів зацікавлених сторін як стратегія підвищення якості та конкурентоспроможності продукції

     

      Зниження гостроти продуктової конкуренції можна досягти через застосування гармонічного підходу і трансформацію підприємства в органічну ланку системи суспільного розвитку. Кожна ланка цієї системи повинна виконувати призначену для неї функцію з тією віддачею, на яку вона спроможна. Еквівалентом створених цінностей для ЗС будуть їх ресурси, необхідні для гармонічного розвитку підприємства. Цей еквівалент закладається в цілях підприємства, тим самим задаючи траєкторію еволюції виробничої системи і визначаючи поведінку її внутрішніх елементів. Відсутність (або втрата) виробничою системою здатності створювати цінності робить її такою, що не відповідає потребам зовнішнього середовища, відтак розвиток стає хаотичним, результуючий вектор спрямований на самознищення [128].

      Доведено, що зовнішнє середовище (макросистема) здійснює жорсткий вплив на підприємство через ЗС. Незадоволення будь-якої із ЗС веде до зниження надходження ресурсів з її боку, що викликає зниження потенційної з наступним зниженням поточної конкурентоспроможності її продукції. Це гальмує розвиток підприємства аж до його повної зупинки (як у випадку із підприємством «А»). І навпаки, отримання очікуваних цінностей викликає задоволеність ЗС, створює сприятливе середовище для розвитку підприємства, надаючи йому всі необхідні для цього ресурси.

      З огляду на те, що головним завданням вищого менеджменту є забезпечення розвитку підприємства, виникає необхідність перетворити підприємство в певну екосистему, яка буде відповідати вимогам зовнішнього середовища. Для цього у неї має бути сформований додатковий спеціальний ієрархічний рівень, що простежує сигнали (вимоги) зовнішнього середовища, інтерпретує їх і трансформує у завдання для елементів внутрішньої системи (мікросистеми). Виконання завдань означатиме створення потрібних для ЗС цінностей, після чого, на виході з мікросистеми, цей додатковий рівень має проводити контроль відповідності вироблених продуктів (результатів) вимогам ЗС. Таким чином буде відбуватися природний обмін ресурсами із макросистемою, що забезпечить гармонічний розвиток, відповідний здатності мікросистеми виробляти цінності [127].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.