У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка фінансового забезпечення та витрат фермерських господарств

     

      У процесі виконання дисертаційного дослідження було з’ясовано, що оцінка фінансового забезпечення, у тому числі оцінка кредитної підтримки сільськогосподарських виробників в Україні, яка здійснюється на макрорівні, та реальний фінансовий стан фермерських господарств з урахуванням ступеня їх участі у фінансово-кредитних відносинах із фінансовими установами та державою, радикально відрізняються між собою.

      Розглянемо тенденції кредитування малих фермерських господарств в Україні протягом останніх років, з позицій макрорівня (використовуючи офіційні українські статистичні дані). Так, у 2000 р. кредити аграрному сектору, у т.ч. фермерським господарствам, надавалися за надзвичайно високими ставками – 65%. Така ціна кредитів поряд із низьким рівнем платоспроможності виробників не сприяла тому, що кошти в село практично не вкладалися. Для розв’язання цієї проблеми урядом України було прийнято Державну програму фінансування здешевлення кредитів, якою передбачалася часткова компенсація ставки за кредитами. Як наслідок, почали збільшуватися обсяги кредитів, залучених у сільське господарство. У 2001 р. обсяг кредитів сільськогосподарським виробникам дорівнював 1,9 млрд.грн. При цьому 880 млн.грн. виділено на пільгові кредити, якими скористалися близько 4 тис. сільськогосподарських підприємств.

      У 2002 р. за рахунок пільгових кредитів в аграрний сектор економіки виробники залучили вже 5,6 млрд. грн. кредитних ресурсів, з них 2,6 млрд. грн. пільгових кредитів. Якщо у 2001 р. були прокредитовані понад 4 тис. підприємств агропромислового комплексу, то у 2002 р. – вже 12,5 тис. господарств. Кредитна ставка зменшилася і становила 35% [115, с.240-248].

      У 2003-2004 рр. практика пільгового кредитування була продовжена. З початку 2004 р. селянам компенсувалося 10% кредитної ставки. За даними НБУ, за 6 місяців 2004 р. сільгоспвиробники отримали кредитів на суму 4,4 млрд. грн., з них пільгових на суму 1,6 млрд. грн. Ставка за кредитами становила 20,9%. Крім того, зважаючи на несприятливі погодні фактори, тим суб’єктам сільськогосподарського підприємництва, які зазнали збитків від посухи, граду, зливи, до 1.10.2005 р. була запроваджена 16% компенсація на пролонгацію кредитів, яких селяни не зможуть повернути через форс-мажорні обставини.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.