У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Факторний аналіз результатів діяльності фермерських господарств

     

      На формування кінцевих результатів діяльності підприємств великою мірою впливає велика низка факторів, значущими з яких є дохід (виручка) від реалізації продукції та собівартість продукції. Дослідження формування цих показників, які, в свою чергу, також формуються під впливом численних факторів, буде розкрито у цьому параграфі.

      Нами досліджено дохід (виручку) від реалізації продукції та собівартість продукції як результативних показників вибірки фермерських підприємств Черкаської області. З урахуванням того, що на результативну ознаку впливає не один, а кілька чинників, між якими існують складні взаємозв’язки і їх вплив на результативну ознаку комплексний, його не можна розглядати як просту суму окремих впливів.

      Отже, з досліджень випливає, що дебіторська заборгованість, матеріальні затрати та амортизаційні відрахування мають з результативним показником (собівартістю виробленої продукції) прямий зв'язок, при чому найбільший вплив на результативну ознаку мають амортизаційні відрахування. Це є об’єктивним для досліджуваних підприємств, оскільки в силу територіальної розрізненості господарі формують власну матеріально-технічну базу, використання якої є більшою мірою неефективним і вказує на необхідність об’єднання їх зусиль з метою спільного матеріально-технічного обслуговування виробничих процесів як резерву зменшення витрат виробництва. Що стосується матеріальних витрат, то вони також мають прямий значний вплив на собівартість продукції, що потребує від фермерів у подальшому роботи над якістю сортового матеріалу та породного складу, а також пошуку напрямів їх мінімізації. Вплив дебіторської заборгованості на собівартість продукції слід розглядати з позиції потенційного власного джерела фінансування поточної діяльності фермера у вигляді майбутньої виручки від реалізації продукції, що у конкретних умовах господарювання потребує залучення більш дорогих ресурсів. Для характеристики тісноти зв’язку факторних ознак з результативним показником кореляції використовують коефіцієнт множинної кореляції. Для даної моделі він складає R=0,999 і показує, що між трьома факторами і результативною ознакою існує тісний зв’язок. Коефіцієнт множинної детермінації (R2=0,998) свідчить про те, що варіація собівартості виробленої продукції на 99,8 % обумовлюється трьома факторами (дебіторська заборгованість, матеріальні затрати, амортизація), введеними в кореляційну модель. Це означає, що вибрані чинники суттєво впливають на досліджуваний показник.

      Для оцінки значущості коефіцієнтів регресії нами був розрахований t-критерій Стьюдента, значення якого для даного дослідження складає 67,01, що більше значення табличного t-критерію Стьюдента у 37,6 разів. Отже, коефіцієнт множинної кореляції є значимим, що по суті також логічно. Варто зазначити при цьому, що, з одного боку, у побудові цієї моделі немає сенсу, оскільки зв’язки в ній очевидні, прямі між факторними та результативною ознаками і не потребують доведення їх тісноти. Проте, з другого боку, представлена модель дає можливість розрахувати прогнозні величини собівартості та суми прибутку при відповідних значеннях факторних ознак, а також запропонувати шляхи зниження собівартості виробленої у фермерських господарствах продукції, зокрема: об’єднання фермерів на кооперативних засадах для вирішення питань не тільки фінансування виробництва, а й поліпшення організації процесів виробництва, зберігання, збуту продукції; удосконалення сервісного обслуговування фермерів і населення, що проживає у сільській місцевості тощо.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.