У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інтеграція фермерів до ринку кредитних послуг

     

      В Україні сформована певна система кредитування сільського господарства в контексті реформування та переходу від дотаційної до ринкової системи фінансування агропромислового комплексу.

      Пропозиція послуг кредитування сільгоспвиробництва в Україні формується приватними фінансовими установами та державними інституціями (Українським державним фондом підтримки фермерських господарств, Аграрним фондом) із застосуванням наступних інструментів: компенсація відсотків за коротко- і довгостроковими кредитами фінансових установ, взаємне кредитування (кредитні спілки), заставні операції зі складськими свідоцтвами.

      Проаналізуємо позитивні та негативні риси існуючої системи кредитування аграрників в Україні, а також запропонуємо шляхи вирішення проблеми активізації послуг кредитування для фермерських господарств.

      У частині кредитного забезпечення фермерів державними інституціями можна виділити наступні характеристики.

      Державною установою, діяльність якої спрямована на кредитну підтримку становлення і розвитку фермерських господарств, є Український державний фонд підтримки фермерських господарств [73].

      Кошти з цього фонду надаються фермерам на безповоротній основі та на конкурсних засадах на поворотній основі для виробництва, переробки, збуту виробленої продукції на здійснення виробничої діяльності та інші, передбачені статутом Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, цілі під гарантію повернення строком від трьох до п’яти років [73]. Відповідно до положень Закону України «Про фермерські господарства» фермери мають право одержувати у фінансово-кредитних установах довгострокові та короткострокові кредити на підставі укладеного договору. Фермерське господарство одержує кредит під заставу майна, поручительство (гарантію) та інші види забезпечення зобов’язань. Причому під заставу майна може прийматися фермерське господарство як цілісний майновий комплекс, окремі товарно-матеріальні цінності або інші речі, щодо яких можуть виникати цивільні права та обов’язки. Відсотки за використання кредитів, що надані для підтримки фермерським господарствам, можуть сплачуватися за рахунок коштів Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, на поповнення яких у Державному бюджеті України передбачаються відповідні фінансові ресурси.

      Тобто в узагальненому вигляді можна сказати, що кредитна підтримка сільськогосподарських виробників здійснюється Українським державним фондом підтримки фермерських господарств у формі надання кредитних субсидій на сплату відсотків за кредитами.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.