У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обґрунтування та розробка стратегій розвитку рекреаційних систем регіонів та реалізації їх стратегічного потенціалу

     

      Важливим напрямом управління розвитком соціально-економічних систем є використання принципів стратегічного управління та планування. Використання цих принципів у сфері функціонування рекреаційної системи регіону забезпечить ефективний її розвиток в умовах вибору правильної стратегії. Крім того дозволить визначити цілі розвитку системи, очікуваний результат та механізми його досягнення. Особливо важливим є застосування принципів стратегічного планування та управління у сферах, де використовуються природні ресурси. Оскільки обґрунтування стратегії буде включати вибір такої форми розвитку, яка забезпечить раціональне використання природно-рекреаційних ресурсів, дотримання норм антропогенного навантаження на рекреаційні території та ресурси. Також реалізація стратегії розвитку рекреаційної системи регіону націлена на задоволення попиту на рекреаційні послуги та ресурси без шкоди навколишньому середовищу та досягнення бажаного рівня прибутковості.

      У сучасний період теоретичні та прикладні аспекти стратегічного управління досліджено в наукових працях багатьох учених економістів і практиків [115-121]. Практика формування регіональних стратегій розвитку базується на результатах всебічного глибокого аналізу соціально-економічного, екологічного стану регіону, вивченні його природно-ресурсного, трудового, інвестиційного, виробничого потенціалу [122, с. 291]. Та оскільки стратегічний потенціал рекреаційної системи регіону є новим поняттям, то сформуємо власний підхід до формування стратегії його реалізації.

      Метою формування стратегії є вибір шляху розвитку рекреаційної системи регіону з метою підвищення її конкурентоспроможності.

      Завданням стратегічного планування є визначення цілей розвитку рекреаційної системи регіону та шляхів їх досягнення.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.