У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фінансові інструменти як фактор активізації розвитку іпотечного ринку

     

      Останні тенденції на фінансовому ринку України свідчать про спад інвестиційної активності. Особливо це стало помітно у мину¬лому році. Разом з тим, з об'єктивних причин так склалося, що економічний розвиток України в останні роки мав чітко вира¬жену інвестиційну залежність. І враховуючи хронічний інвести¬ційний голод, тенденції до скорочення обсягів інвестицій, викли¬кають реальну стурбованість. В першу чергу через нестачу обсягів інвестиційних ресурсів потерпає фінансовий ринок. Ці обставини, роблять зараз ще більш актуальним, ніж досі, питання про пожвав¬лення розвитку іпотеки в Україні.

      Розвиток іпотечного кредитування дозволить привести в дію механізм довгострокового кредитування вітчизняної економіки шля¬хом залучення грошових ресурсів населення та підприємств з внут¬рішнього ринку під високонадійну заставу нерухомості. Враховую¬чи те, що на кінець 2007 року, залишкова вартість основних засобів (без земельних угідь), у цінах відповідного періоду складала 565,51 млрд. грн., можна розраховувати на приток значних фінансових ре¬сурсів в економіку, у разі їх капіталізації на іпотечному ринку. А також, в цьому випадку, на їх більш ефективне розміщення між галу¬зями та сферами економіки, для забезпечення відтворювальних про¬цесів. Зокрема у галузях промисловості та АГП.

      Це підтверджується і світовою практикою. За даними Світово¬го банку, у країнах з розвинутою системою іпотечного кредиту¬вання, позичальники, пропонуючи у якості застави нерухомість, отримують кредити на суми у 6-9 разів та на строки у 7-11 разів більші і під менші відсотки ніж у країнах, де практично немає іпотеки. Тому, іпотечне кредитування популярне у багатьох краї¬нах і постійно розвивається [12].

      Окрім, прямого позитивного впливу на фінансовий ринок через збільшення обсягу інвестицій, іпотека сприяє пожвавленню розвитку і окремих його сегментів, опосередковано. В першу чергу це стосується кредитного ринку, фондового та ринку страхових послуг. Останній, як завдяки можливості страхових компаній ефективно вкладати вільні фінансові ресурси, так і завдяки збільшенню попиту у кредиторів, на страхування нерухомості і фінансових ризиків.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.