У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Іпотечні деривативи в системі фінансово-кредитних інструментів

     

      Розвиток фiнансовоi системи та технологiй банкiвського кредитування у щiльному конкурентному середовищi приводить до необхiдностi появи нових iнструментiв роботи на ринку. У даний час традицiйна оцiнка кредитного ризику та аналiз кредитоспроможностi клiєнта базуються на використаннi системи кредитних рейтингiв.

      Втiм, банки на розвинутих ринках вже залишили просту констатацiю фактiв щодо фiнансового стану позичальника i перейшли вiд концепцii аналiзу його кредитоспроможностi до концепцiї управлiння нею.

      Слiд нагадати, що кредитоспроможнiсть - це не тiльки фiнансовий стан позичальника, а й забезпеченiсть кредиту. У менеджментi поняття кредитоспроможностi є ближчим до поняття кредитного ризику. Для кредитiв, як i для iнших фiнансових активiв, є правильним твердження, що разом iз збiльшенням лiквiдностi вiдбувається зниження ризикiв. Отже, коли банк починає працювати над пiдвищенням лiквiдностi всього портфеля, при постiйному рiвнi якостi кредитiв можна спостерiгати зниження рiвня сукупного кредитного ризику [40].

      Одним з iнструментiв, що здатнi забезпечити низький рiвень кредитного ризику, при цьому не впливаючи безпосередньо на позичальника, залишаються іпотечні деривативи. Вони дозволяють зменшити iснуючу концентрацiю ризику. Перспектива вiдокремити кредитний ризик вiд iнших видiв ризику i розподiлити ризик кредитора серед iнших учасникiв фiнансового ринку є досить привабливою. Саме такий iнструмент, як іпотечні деривативи, сьогоднi дозволяє це зробити [73].

      Найбiльшими центрами у свiтi за обсягами угод iз іпотечними деривативами є США та Нiмеччина. Саме в цих країнах вже сформувався ринок іпотечних деривативiв, який є запорукою лiквiдностi банкiвських позик. Вивчення нормативних документiв, якi регламентують обiг іпотечних деривативiв у Нiмеччинi, дає змогу дiйти висновку, що їх сьогоднi вже нiхто не сприймає як окремий вид цiнного папера (йдеться про сприйняття іпотечних деривативiв у зв'язку з їхнiми функцiональними особливостями та роллю в системi менеджменту кредитних органiзацiй, насамперед банкiв). Саме iснування ринку іпотечних деривативiв деформує систему показникiв лiквiдностi, достатностi капiталу банку, ризикованостi банкiвських операцiй. Іпотечні деривативи дають банкам можливiсть не тiльки забезпечити лiквiднiсть наданих позик, а й управляти окремими параметрами кредитного портфеля. Втiм, такий унiверсальний iнструмент, як іпотечні деривативи, є неоднорiдним за складом.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.