У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Закономірності формування попиту на гроші

     

      У сучасному світі будь-яка оцінка стану національної економіки, формулювання мети політики та заходів для її досягнення будуть неповними чи неадекватними без урахування змін у грошово-кредитній сфері. Це, безумовно, зрозуміло, тому що грошова маса є надважливою складовою економіки країни, а збалансованість попиту і пропозиції на гроші має важливу роль для забезпечення її нормального функціонування [73].

      Ефективність грошово-кредитної політики визначається передусім стабільністю попиту на гроші та ефективним контролем за зміною агрегатів грошової маси. В сучасних економічних умовах України, коли інфляція нестабільна і набуває високих значень, проблема дослідження нестабільності попиту на гроші та його факторів, що змінюють його, є досить актуальною. Основними факторами, що спричиняють нестабільність попиту на гроші є постійні структурні зміни в економіці та на фінансових ринках, наявність вільних виробничих потужностей та робочої сили, тінізація та доларизація економіки, швидкі технологічні та фінансові інновації, і звичайно інфляційні очікування та політична нестабільність [83].

      За останні роки науковцями розроблено методичні рекомендації щодо оцінки попиту на гроші, однак єдиної загальноприйнятої методики визначення рівня попиту досі немає. Економісти відзначають, що майбутній попит на гроші не є суто статистичним показником [143, 144]. Статистична оцінка попит на гроші здійснюється за допомогою таких показників:

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.