У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз динаміки та структури наявної грошової маси

     

      Осяг та структура наявної грошової маси здійснюють великий вплив на економічну активність в державі. Деформації структури грошової маси породили глибокі суперечності в розвитку національної грошової-кредитної системи і одночасно – дисбаланс між фінансовою та виробничою сферою економіки. Багато в чому втрачаються важливі функціональні можливості грошової маси: забезпечення платіжно–розрахункових відносин, стимулювання схильності господарських суб’єктів до заощаджень, тощо [104, 121, 142]. Тому дослідження динаміки та структури грошової маси є одним з головних завдань статистичного дослідження.

      Статистичний аналіз наявної грошової маси в Україні включає такі блоки:

      - аналіз грошових агрегатів;

      - аналіз рівня доларизації економіки;

      - аналіз швидкості грошової маси.

      Аналізуючи особливості динаміки грошової маси в Україні за період 1996 – 2006 рр. (Додаток В, табл. В.2) умовно можна виділити кілька етапів розвитку грошово-кредитної системи: І. 1996 – 1997. Період проведення грошової реформи та стабілізації темпів зростання грошової маси.

      За 1996 – 1997 рр. простежується тенденція до збільшення грошової пропозиції М3, але набагато меншими темпами. Після проведення грошової реформи у вересні 1996 р., яка носила компенсаційний характер [82], реальні грошові залишки у 1997 р. зросли, грошова пропозиція розширилася на 38%, а рівень споживчих цін лише на 10%, що свідчить, перш за все, про зміцнення довіри громадян до банківської системи.

      ІІ. 1998. Фінансова криза, яка супроводжувалась скороченням темпів зростання грошової маси. У 1998 році ситуація погіршилась, що сталось внаслідок російської та азійської фінансової кризи у серпні. Швидке знецінення гривні у вересні 1998р. посилило інфляційні очікування, а також недовіру до політики уряду, внаслідок чого знизились вклади населення у банках (темп зростання агрегату М1знизився в 1998р. проти 1997р. на 29,1%). Люди вилучали свої вклади з банківських установ і найчастіше переводили їх у вільноконвертовану валюту. Посилювався тиск на курс гривні, викликаючи макроекономічну нестабільність.

      ІІІ. 1999 – 2006. Стабільне зростання обсягів номінальної грошової маси. (у середньому за рік 39%).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.