У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Проблеми періодизації кримінально-виконавчої політики України

     

      Проблеми періодизації становлення і розвитку кримінально-виконавчої політики України, включаючи такі її компоненти, як розробка теоретичних основ, формування державної концепції, що спирається на цю теорію, напрацювання і розвиток правової бази, управління реалізацією в масштабі країни, регіону, місцевості, безпосередня правозастосовча діяльність у сфері реалізації завдань кримінальної політики, неодноразово привертали увагу вітчизняних і зарубіжних дослідників.

      На думку О. М. Джужи, науково-практичний інтерес походження в межах кримінальної політики вказаних її компонентів можна задовольнити шляхом спостережень упродовж певних історичних періодів. З цією метою він запропонував власну концепцію такої періодизації у хронологічних межах від другої половини ХІХ ст. до наших днів, виділивши умовно 3 основні етапи.

      Перший етап – зародження і формування основ кримінальної політики (друга половина ХІХ ст. – 1917 р.), коли знані тогочасні юристи (Є. Феррі, Ф. Лист, М. Полянський, С. Гогель, М. Чубинський та ін.) вперше визначили кримінальну політику як вчення про наявні заходи боротьби зі злочинністю, розкрили її зміст і намітили перспективи розвитку.

      Другий етап – формування радянської кримінальної політики (20 ті рр. – кінець 80 х рр. ХХ ст.), коли завдяки працям відомих учених (Н. Кириленко, А. Піонтковський, Н. Скрипник, А. Трайнін, А. Естрін, В. Владимиров, Ю. Ляпунов та ін.) напрями і масштаби кримінальної політики значно розширилися за рахунок більш сучасного кримінального, кримінально-процесуального і виправно-трудового законодавства.

      Третій етап – формування кримінальної політики у пострадянський період (початок 90 х рр. ХХ ст. і дотепер), визначення на державному рівні нового змісту та сутності кримінальної політики, що регулює цінності правової держави: безпеку особи, суспільства і держави, права і свободи людини і громадянина, законність, гуманізм і справедливість [33, с.164 – 168].

      Зважаючи на значний науково-практичний інтерес до становлення сучасної кримінально-виконавчої політики України, ми маємо на меті більш детально проаналізувати останній етап, запропонувавши власну умовну періодизацію цього процесу, з акцентом на важливих державних рішеннях задля поступового перетворення кримінально-виконавчого закону в реальний механізм охорони й захисту прав, свобод фізичних і юридичних осіб, суспільства й держави в цілому.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.