У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Кримінально-виконавча політика як засіб забезпечення виконання кримінальних покарань та запобігання злочинності

     

      Відомо, що стабільність і динамізм розбудови правової держави залежать насамперед від регулювання цього багатогранного процесу соціальними нормами, у т. ч. нормами права, серед яких вагоме місце відводиться кримінально-виконавчій політиці і відповідній галузі права. Власне вони найбільш суттєво впливають на суспільні відносини, що складаються під час виконання кримінальних покарань. Але розвиток держави є важливою передумовою творення й удосконалення її нормативного комплексу. Ця теза має пряме відношення до предмета нашого дослідження. Адже взаємозв’язок суспільних процесів, зокрема в кримінальній і некримінальній сферах, вимагає створення комплексного суспільного механізму впливу на злочинність, у якому взаємопов’язані між собою кримінально-виконавча політика і кримінально-виконавче право будуть не тільки виконувати функції стримування злочинності, а й активно впливатимуть на саму злочинність і злочинців.

      Останнім часом в юридичній науці і соціальній практиці зроблено суттєві кроки для з’ясування змісту, цілей, завдань, функцій, суб’єктів і форм реалізації кримінально-виконавчої політики України. Зокрема, більшість сучасних дослідників визначилася з тим, що кримінально-виконавча політика – обов’язкова складова державної політики у боротьбі зі злочинністю шляхом застосування діючої в Україні системи кримінальних покарань. Головна пенітенціарна ідея цієї політики має філософсько-світоглядну та правову цінність, зорієнтовану на оптимальну ефективність боротьби зі злочинністю за допомогою інституту кримінальної відповідальності [273, с. 405].

      Виходячи з цього, цілями сучасної кримінально-виконавчої політики є захист прав і законних інтересів громадян, юридичних осіб і держави від злочинних посягань; забезпечення законності і справедливості при виконанні кримінальних покарань; ресоціалізація осіб, які відбувають кримінальні покарання.

      Суб’єктами формування і розвитку кримінально-виконавчої політики є Верховна Рада України (визначення засад внутрішньої політики, прийняття законів, у тому числі кримінальних і кримінально-виконавчих, актів амністії тощо), Президент України (питання помилування засуджених та ін.), Кабінет Міністрів України (прийняття постанов стосовно здійснення внутрішньої політики держави).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.