У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Місце та роль аналітичних процедур в процесі аудиту

     

      Дослідження питань організації і проведення аудиту може бути науково обґрунтованим, якщо розглядати аудиторську перевірку як процес, що складається з взаємозв’язаних і взаємообумовлених частин, кожна з яких поза взаємозв’язком з іншими частинами не може вирішувати поставлену задачу. Це досягається за допомогою використання комплексного підходу, що дозволяє всебічно вивчити проблему. Комплексність дослідження припускає розгляд елементів аудиторського процесу в їх взаємній ув’язці, при цьому комплексність забезпечує повноту, надійність і реальність висновків. Ігнорування хоч би одного з аспектів знижує ефективність і якість всього аудиторського процесу.

      Необхідність проведення комплексних досліджень, що забезпечують виділення об’єкту, формулювання мети, завдань, методології і інструментарію, на підставі яких можливо рішення поставленої задачі, обумовлено посиленням конкуренції між аудиторськими фірмами і відповідно потребою розширення меж аудиторської діяльності шляхом залучення в теорію і практику аудиту методології аудиту і методики його проведення, що дозволяє побудувати аналітичні моделі формування аудиторських оцінок для різних підприємств, форм власності і видів облікової політики [249, с. 54].

      Головне в комплексному підході - системність, ув’язка окремих етапів і напрямів робіт аудиторського процесу між собою, аналіз взаємозв’язку і взаємної обумовленості цих етапів і виведення результатів кожного етапу перевірки на кінцеву думку аудитора про достовірність фінансової (бухгалтерської) звітності.

      Розгляд аудиту саме як процесу є, на наш погляд, найбільш правильним. Ще в 1973 році Комітетом з основних концепцій аудиту Американської асоціації бухгалтерів був визначений наступний опис суті аудиту, який і по теперішній час вважається найбільш вдалим: «...аудитом називається систематичний процес об’єктивного збору і оцінки свідоцтв про економічні дії і події з метою визначення ступеня відповідності цих тверджень встановленим критеріям і надання результатів перевірки зацікавленим користувачам...» [253, с. 187].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.