У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні аспекти діяльності офшорних зон

     

      Світовий офшорний бізнес відіграє важливу роль у русі капіталів, обслуговуванні зовнішньоекономічних зв'язків між усіма країнами світу. Діяльність в офшорних зонах завжди була приваблива для підприємницьких структур, оскільки забезпечувалося пільгове оподаткування, часткова або повна анонімність, спрощена звітність. Провідні світові держави ведуть боротьбу з офшорами вже не перший десяток років, а в сучасних умовах глобальної кризи питання регулювання діяльності офшорів набули ще більшої важливості. Тому метою цієї роботи є дослідження сучасних умов розвитку та функціонування офшорних зон.

      Термін «офшор» - від англійського «offshore» означає «поза берегом», «поза межами». Офшорна зона − це держава або її особлива частина, на території якої для нерезидента країни діють особливі правила реєстрації та діяльності, а також занижені або взагалі відсутні податки (замінені на щорічний збір) [4].

      Офшорна зона − це юрисдикція, де для суб'єктів економічної активності, зареєстрованих на її території, які здійснють свої комерційні операції й отримують прибуток поза територією реєстрації, діють спеціальні податкові й інші правила, економічно більш сприятливі, ніж для компаній, зареєстрованих, здійснюючих свої комерційні операції й отримуючих прибуток на цій території [5, c. 230-255].

      Звідси випливає й визначення офшорної компанії або компанії, що має офшорний статус. Офшорною називається та компанія, що відповідає всім вимогам офшорної зони, в якій вона зареєстрована, й на підставі чого їй надається пільговий податковий режим та інші пільги. Дозволено реєструвати офшорні компанії різних форм власності, які задіяні в різноманітних видах діяльності.

      Офшорні зони є доступним і цілком легальним способом мінімізації податкового тягаря. Масштаби офшорного бізнесу в останні десятиліття зростають досить стрімкими темпами. Єдиного списку офшорних зон не існує, роботу з контролю за офшорними зонами ведуть як Міжнародний валютний фонд (далі − МВФ), так і центральні банки різних країн світу. В Україні також здійснюється контроль за офшорними зонами, їх список міститься у розпорядженні Кабінету міністрів України «Про перелік офшорних зон» від 23 лютого 2011 р. № 143-р.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.