У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Перспективи й ефективність використання переваг офшорних зон в Україні

     

      Сучасний етап характеризується для України постійним зростанням обсягів і розширенням масштабів міжнародної торгівлі, посиленням динамізму торговельних процесів і вимог міжнародних організацій щодо забезпечення вільного доступу іноземних товарів на внутрішні ринки та зниженням національних торговельних бар’єрів. Відбувається поглиблення інтеграції міжнародних митних правил у національну практику митного регулювання України. Реалізація даних вимог пов’язана з певними потенційними загрозами національним інтересам України. «Відкритість» національної митної території для міжнародної торгівлі може завдавати економічні збитки державі у вигляді недонадходжень до бюджету внаслідок викривлення митної вартості товарів, шкоди здоров’ю та безпеці споживачів, спричиняти зростання контрабандних потоків тощо. У таких умовах актуалізується потреба підвищення ефективності національної митної політики у сфері забезпечення невідкладного реагування на зовнішні загрози та оперативної протидії можливим негативним наслідкам таких загроз, у напрямку посилення забезпечення економічних інтересів держави та максимального врахування в національній системі регулювання міжнародних правил і вимог.

      Протягом 2006-2011 роках. були здійснені значні прогресивні зрушення в напрямку вдосконалення національної митної політики. Позитивними здобутками у реалізації митної політики слід вважати:

      1. Активізацію взаємодії митних органів із суб’єктами господарювання, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. Цей захід спрямовано на забезпечення лібералізації сфери зовнішньої торгівлі, подолання тіньових механізмів ввезення в Україну товарів і створення надійних бар’єрів для надходження на споживчий ринок продукції без сплати визначених чинним законодавством податків і зборів. Завдяки такій взаємодії (протягом 2006 р. підписано 8 меморандумів і 5 протоколів про співпрацю між Державною митною службою України та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності) забезпечено зростання додаткових надходжень до Державного бюджету України від коригування митної вартості товарів (протягом 2006 року направлено близько 1 160, 7 млн. грн., що у 1,2 раза більше, ніж у 2005 році).

      2. Активізацію роботи з приведення законодавства України у сфері захисту прав інтелектуальної власності до рівня світових стандартів з метою посилення протидії незаконному переміщенню товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності. Це сприяло зняттю у січні 2006 року з України статусу «пріоритетної зарубіжної країни» у спеціальному «списку 301» (скасування торговельних санкцій і обмежень), а також отриманню Україною переваг від ведення безмитної торгівлі згідно з Генеральною системою преференцій. У 2006 році до реєстру товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності, включено 116 нових товарів (ліки та вироби медичного призначення, гігієнічні та косметичні вироби, алкогольні напої та тютюнові вироби, сантехнічні вироби тощо), що втричі більше, ніж у 2005 році. Дотримання інтересів об’єктів права інтелектуальної власності відіграє суттєву роль у забезпеченні недискримінаційного ставлення до України як до суб’єкта міжнародних економічних відносин, який прагне стати конкурентоспроможним в умовах добросовісної конкурентної боротьби. 3. Налагодження ефективної взаємодії з митними службами сусідніх країн − найбільших торговельних партнерів України з метою виявлення корупційних тіньових схем у зовнішньоекономічній діяльності та організованих угруповань, що ведуть злочинну діяльність у зовнішньоекономічній сфері та займаються легалізацією (відмиванням) кримінальних коштів. На підставі інформації, отриманої в результаті такого співробітництва, порушено 63 кримінальні справи (загальна сума коштів, яка проходить згідно з цими справами, − 240,6 млн.грн.), порушено 440 справ про порушення митних правил (на загальну суму 283,8 млн. грн.).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.