У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обґрунтування впливу міграційних процесів на кадрове забезпечення підприємств аграрної сфери регіону

     

      В сучасних умовах розвитку ринкової економіки підприємство виступає основною ланкою, яка зосереджує в собі всі ресурси виробництва. На підприємстві здійснюються основні економічні процеси, створюється суспільне багатство, примножується національний дохід, вирішуються економічні проблеми, формуються виробничі і соціальні відносини.

      Розвиток ринкової економіки вимагає від господарюючих суб’єктів підвищення ефективності виробництва і конкурентоспроможності продукції та надання послуг, впровадження останніх досягнень науково-технічного прогресу, ефективності організації та керівництва діяльністю підприємства.

      На сьогодні особливої уваги потребує проблематика формування системи кадрового забезпечення підприємств, оскільки вона являється основним елементом досягнення його довгострокової конкурентної позиції. Основним підґрунтям для формування системи кадрового забезпечення підприємств сільських територій виступає кадрова політика підприємства, що характеризується сукупністю методів, принципів, основних цілей і завдань спрямованих на підбір керівників і спеціалістів основних виробничих та господарських структур. В умовах ринкової економіки, жорсткої конкуренції та нестабільності кадрова політика в деяких випадках буває не достатньо обґрунтованою та приносить негативні наслідки для підприємства. Працівники підприємств на сьогоднішній день, маючи високу кваліфікацію, зацікавлені в тому, щоб мати постійну, високооплачувану роботу. Таким чином, кадри в яких зацікавлене підприємство, часто переходять в інші організаційні структури, приймаючи більш вигідні умови праці або перспективи кар’єрного росту. Тому, не дивлячись на зростання зацікавленості працівника в постійній, високооплачуваній роботі, керівництво підприємства повинно розуміти, що роль особистісних якостей людини зростає, а для цього необхідно чітко знати мотивацію праці кожного працівника, щоб ефективно управляти його діяльністю на підприємстві. Коли на підприємстві існує продумана стратегія і тактика кадрового забезпечення і управління персоналом, тоді можна сказати, що трудовий потенціал підприємства використовується ефективно.

      В основу кадрового забезпечення необхідним є покладання принципів демократичного добору, просування по службі за діловими якостями, постійного навчання працівників та службовців, заохочення їх до службової кар'єри, систематичного оновлення кадрів та здійснення контролю за їх діяльністю [144].

      Специфіка діяльності управління персоналом у значній мірі визначаються задачами, що вирішуються підприємством на різних стадіях його розвитку. Так, організаційні, виробничі, технологічні та інші процеси, що відбуваються на підприємстві, вимагають відповідного кадрового забезпечення. У зв'язку з цим управління персоналом повинно забезпечити підприємство необхідними трудовими ресурсами, оскільки забезпеченість сільськогосподарських підприємств висококваліфікованими кадрами нині виступає ключовим фактором розвитку економіки сільського господарства.

      Кадровий потенціал сільськогосподарського підприємства являє собою сукупність штатних працівників, їх кількісні та якісні характеристики, що за умов відповідної мотивації та враховуючи особливості сільського господарства, забезпечують можливість та здатність в умовах ринкового середовища проводити діяльність з досягненням максимальних результатів. В умовах подальшого реформування аграрного сектора економіки і становлення ринкових відносин на території Миколаївської області неминучим є розвиток ситуації в бік зменшення чисельності працюючих в сільськогосподарських підприємствах, що негативно впливає на якісний склад працівників. Якісні характеристики кадрового потенціалу залежать, перш за все, від рівня соціально-економічного розвитку і фінансово-господарських можливостей учасника аграрного ринку.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.