У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Об’єкт юридичного тлумачення – підходи до визначення і розуміння

Тлумачення, як і будь-який інший різновид юридичної практики, – утворення поліструктурне, що включає логіко-філософську, просторову, часову, стохастичну, горизонтальну, вертикальну та інші структури [201, с.356].

 

роботі за основу буде взята логіко-філософська структура, яка передбачає дослідження насамперед форми і змісту.

 

Так, у своїй роботі Я.С. Вольфовська наводить перелік основних елементів юридичного тлумачення, а саме: 1) компетентні органи, фізичні і посадові особи, які володіють відповідними знаннями, здібностями, навичками, майстерністю тощо у сфері юридичного тлумачення; 2) об’єкти і предмети, що підлягають з’ясуванню та роз’ясненню; 3) система загальносоціальних, технічних і спеціально-юридичних засобів правової інтерпретації (техніка тлумачення); 4) сукупність прийомів, способів і методів оптимального використання вказаних вище засобів (тактика тлумачення); 5) принципи, плани і прогнози суб’єктів інтерпретаційної діяльності (стратегія тлумачення);

 

  •  

 

(правороз’яснюючі стадії, режими); 8) показники, що характеризують якість офіційного юридичного тлумачення і його результатів; 9) параметри ефективності правоінтепретаційної діяльності; 10) ресурсозабезпеченість юридичного тлумачення (фінансові, трудові та інші витрати); 11) відповідні види контролю і нагляду за законністю, якістю й ефективністю правороз’яснюючих дій та операцій суб’єктів, ухвал, що виносяться, й актів, їх оформлення тощо [91, с.25-26].

 

 

176

 

наведеного вище можемо побачити складність, багатогранність юридичного тлумачення, його залежність від різних чинників як об’єктивного,

 

так і суб’єктивного характеру. Разом з тим погоджуємося з думкою О.В. Петришина [362, с.3-6], що визначальними основними складовими є:

 

– об’єкт тлумачення − правові явища, процеси, які вивчає (досліджує,

 

пізнає) суб’єкт;

 

– суб’єкт тлумачення − фізична особа (фізична особа, група осіб, що виступають від імені державної (міжнародної) інституції), яка здійснює інтелектуальну діяльність, пов’язану із встановленням смислового змісту об’єкта тлумачення і його роз’ясненням іншим особам;

 

– способи тлумачення − інтелектуальні прийоми і методи пізнання смислового змісту об’єкта тлумачення;

 

– результати (види) тлумачення, що розрізняються за обсягом їх смислового змісту, за суб’єктами права, юридичною силою, способами викладення і закріплення.

 

Які уявлення є у вітчизняній правовій літературі щодо кожного із вищезазначених компонентів сьогодні?

 

Вважаємо за потрібне почати розгляд саме з об’єкта тлумачення, оскільки особливості застосування і дія правил юридичного тлумачення обумовлюються саме характеристиками об’єкта тлумачення.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/540238.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.