У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Об'єкти правовідносин

Розкриваючи тему данного пункту плану, продовжимо розгляд попередньої теми. Різні суб'єкти права вступають у правові відносини, насамперед, з метою задоволення певних своїх інтересів, потреб та примх. За для досягнення поставлених цілей суб'єкти, в рамках правових відносин, шляхом реалізації своїх прав та обов'язків здійснюють певні дії, або цілий ряд дій, внаслідок чого досягається результат - об'єкт правовідносин. Отже, робимо висновок, що правові відносини відбуваються саме заради об'єкту правовідносин.

"Об'єкт правовідносин - це те, на що діють правові відносини. …Об'єктом правовідносин є фактична поведінка його учасників."   Матеріальні  та нематеріальні блага є ціллю, заради якої особи вступають в правові відносини. Під об'єктом правових відносин слід розуміти ті матеріальні та духовні блага, наданням та використовуванням яких задовольняються інтереси уповноваженої сторони правовідносин.

Відтак, повне формулювання визначення об'єкту правовідносин звучить так:

Об'єкт правовідносин - це матеріальні, духовні та інші соціальні блага, що служать задоволенню інтересів і потреб громадян та їх організацій, з приводу яких суб'єкти вступають у правовідносини і здійснюють свої суб'єктивні права та юридичні обов'язки.

Версія, що об'єкт права не входить до складу правовідносин обгрунтовується тим, що оскільки правовідносини представляють собою ідеологічне відношення, до його складу не можуть входити предмети матеріального світу, що є об'єктом різних видів правовідносин.   Наявність об'єкта права в багатьох випадках визначає характер відповідних відносин, конкретні акти поведінки, закріплені у вигляді моделі у правах та обов'язках і реально здійснювані у повсякденному житті. Відтак, характер об'єкту, його властивості надають можливість застосування специфічних форм захисту прав учасників відносин. Таким чином, об'єкт правовідносин має значення для виникнення та розвитку багатьох видів правовідносин, а також для їх структури, не прибуваючи разом з тим елементом структури.

Дудін А.П. у своїх дослідженнях сформулював наступне визначення об'єкта правовідносин: об'єкт правовідносин - це предмет, на який направлена діяльність суб'єктів правових відносин, здійснювана у процесі реалізації ними своїх юридичних прав та обов'язків.

Коло можливих об'єктів правовідносин визначається законом. Об'єктами правових відносин можуть бути:

засоби виробництва; предмети споживання (продукти харчування, одяг, побутові речі і т. ін.); продукти духовної творчості (наукові твори, твори літератури, образотворчого мистецтва); особисті немайнові блага людини, такі як здоровя, життя, честь, гідність; поведінка певних суб'єктів (ремонт будь-якої техніки, будівництво); гроші та цінні папери (заставні розписки, облігації і т. ін.); стан природних об'єктів (заповідники, екологічна чистота водосховищ  та інших об'єктів).

Отже, об'єкти правовідносин це те, заради чого суб'єкти права вступають у правові відносини. Це своєрідна мета учасників всіх сторін правових відносин, яка стимулює суб'єктів досягати певних цілей шляхом реалізації своїх прав та обов'язків.



Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.