У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка методів калькулювання собівартості продукції картоплярства

Оцінка методів калькулювання собівартості продукції картоплярства Калькулювання має важливе значення для виробництва. Його результати дають змогу встановити оптимальні ціни на картоплю, виявити резерви виробництва, доцільність оновлення техніки і технології, оцінити якість роботи підрозділів та управлінського персоналу. Дані фактичного калькулювання використовують для підвищення ефективності використання трудових, матеріальних і фінансових ресурсів, а також воно - основний елемент управління виробництвом. Для картоплярства основними завданнями калькулювання є : - розрахунок собівартості конкретного виду картоплі та її одиниці; - обґрунтування витрат та їх групування за видами робіт та продукції; - сприяння пошуку резервів зниження собівартості й підвищення рентабельності продукції; - встановлення реалізаційних цін на вирощену картоплю. Питаннями калькулювання займались багато вчених-економістів: П.С. Безруких, Н.А. Блатов, Р.Я. Вейцман, П.Г. Войтехов, М.О. Жебрак, В.Б. Івашкевич, П.О. Костюк, І.А. Ламикін, В.Г. Лінник, В.В. Палій, П.Т. Саблук, В.В. Сопко, М.Г. Чумаченко та інші. На рiзних етапах розвитку економіки калькулювання трактувалась по-рiзному. Термін «калькулювання» в економічній літературі трактується по різному. М.В. Кужельний пiд калькулюванням розуміє спосiб вимiрювання собiвартостi, її розрахунок, визначення величини витрат на виготовлену продукцiю, виконанi роботи чи наданi послуги [83]. В.В. Сопко визначає калькулювання як визначення розмiру затрат у вартiсному вираженнi, якi припадають на калькуляцiйну одиницю [169]. Ф.Я. Сук розуміє калькулювання як науково обгрунтовану систему обчислення собiвартостi одиницi продукцiї, виконаних робiт, послуг, матерiальних цiнностей та основних засобiв за елементами витрат [175]. Н.М. Ткаченко трактує цей термін як обчислення собівартості одиниці продукції, виконаних робіт та послуг за елементами витрат [182]. Об’єкт калькулювання П. Сук визначає як окремий вид чи групу однорідної продукції, певну роботу чи послугу [174]. В.Г. Швець під об'єктом калькулювання розуміє види продукції різного ступеня готовності по яким необхідна інформація про їхню собівартість [193]. Залежно вiд об’єкту визначають метод калькулювання. Метод, за визначенням В.Г. Лiнника, – це сукупнiсть способiв i прийомiв, якi використовуються для розрахунку собiвартостi конкретного виду продукції, робiт i послуг певної галузi [92]. Залежно від організації обліку на підприємстві, методу їх обліку та розподілу між об'єктами обліку залежить метод калькулювання.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.