Быстрый переход к готовым работам
|
Організаційно-економічний механізм функціонування підприємств на ринку м'ясаОрганізаційно-економічний механізм функціонування підприємств на ринку м'яса Діяльність підприємств сільськогосподарського виробництва є ключовою ланкою сегменту ринку, де зароджуються внутрішні мотиви й формуються стимули для його розвитку. В ній поєднуються трудові, матеріальні та інформаційні ресурси для здійснення діяльності, тому особливо важливим є питання створення організаційно-економічного механізму для ефективного розвитку галузі. Деякі аспекти функціонування організаційно-економічного механізму (незалежно від галузевої специфіки) розроблялися багатьма вітчизняними та зарубіжними вченими [11; 21–28]. Поряд з визначенням загальних аспектів функціонування цього механізму та існуванням багатьох невирішених питань щодо підвищення ефективності діяльності ринкових структур необхідно дослідити проблеми, які впливають на рівень ефективності галузі м‘ясного скотарства, а також проблеми функціонування ринку яловичини з уточненням його категорійних понять і основних положень та розробкою відповідних рекомендацій. Окремі галузі є складовими вільного ринку, а тому не можуть впливати на ринкові ціни, а ще більше – їх регулювати. Проте, прискорення темпів розвитку світової економіки, процесів міжнародної інтеграції та торгівлі, перехід до постіндустріального суспільства ставлять нові вимоги до управління виробничою діяльністю, що потребує створення дієвих та ефективних механізмів цієї діяльності. Неоднозначне теоретичне трактування таких дефініцій як ″механізм″, ″господарський механізм″ або ″організаційно-економічний механізм″ вказує на значні теоретичні та понятійні неузгодженості у вітчизняній науці. Як наслідок, відсутність єдиної методології їх дослідження призвело до ще більшого розмаїття та суперечливостей у поглядах на елементний склад механізмів і приведення їх до ефективного функціонування. |
|