У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні підходи до формування виробничої собівартості продукції підприємств хлібопекарської галузі

Методичні підходи до формування виробничої собівартості продукції підприємств хлібопекарської галузі Підсилення значення прибутку в розвитку підприємства, галузі і усього господарства призводить до збільшення ролі собівартості, як одного з найважливіших якісних показників виробничо-господарської діяльності підприємства: собівартість продукції і прибуток знаходяться в зворотній залежності, тобто зниження собівартості приводить до зростання прибутку і навпаки. Порівняння доходів і собівартості відбувається на різних стадіях діяльності підприємства: 1) на стадії планування – з метою визначення доцільності заняття відповідним видом діяльності; 2) на стадії підписання договору купівлі-продажу – з ціллю визначення ціни продажу для даного покупця; 3) на стадії аналізу діяльності – з ціллю визначення економічної ефективності виробництва даного виду продукції (робіт, послуг) і в цілому діяльності підприємства [116, с. 168]. Оскільки приріст прибутку в промисловості відбувається приблизно на одну третину за рахунок зростання обсягу виробництва і на дві третини за рахунок зниження собівартості продукції, то саме собівартість, тобто шляхи її зниження, є основою вирішення великого кола проблем, пов’язаних з ефективною діяльністю підприємства. Зниження собівартості це не одноразовий акт, а повсякденне завдання, яке стоїть перед керівництвом підприємства, багатоплановий процес, який потребує системного підходу і єдиного управління. До факторів, що забезпечують зниження собівартості продукції відносяться: використання нових технологій, економія сировини, електроенергії, підвищення продуктивності праці, зниження збитків від браку і простоїв, поліпшення використання основних виробничих засобів, зниження витрат на збут продукції, упорядкування витрат на апарат управління, зміна структури виробничої програми в результаті асортиментних зрушень. Собівартість продукції може знижуватись і за рахунок скорочення умовно-постійних витрат в результаті зростання обсягу виробництва і реалізації. Таким чином, коли посилюється конкурентна боротьба на внутрішньому і зовнішніх ринках збуту, зниження собівартості продукції в сукупності з податковими пільгами набуває особливо великого значення.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.