У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обґрунтування оптимальних обсягів виробництва цукру і формування сировинних зон

Обґрунтування оптимальних обсягів виробництва цукру і формування сировинних зон Обґрунтування оптимальних обсягів виробництва цукросировини у відповідно сформованих сировинних зонах з переробки цукрових буряків позитивно впливає на фінансово-економічний стан інтегрованого бурякоцукрового виробництва. Інтегроване бурякоцукрове виробництво перебуває сьогодні в стані затяжної економічної кризи. Проте при цьому в державі діють деякі чинники, що були створені на попередньому етапі (державне регулювання виробництва цукру і вирощування цукрових буряків, встановлення мінімальних цін на цукрові буряки та цукор тощо). Однак у цьому напрямі повинні запрацювати й державні інституції: підтримувати правове поле, яке нині існує, без подальшого порушення його; створювати економічні умови для виробників сировини та її переробки; встановити рівну відповідальність держави і суб’єктів господарювання за свої зобов’язання тощо. Необхідними є технологія відстеження тенденцій розвитку бурякоцукрового виробництва і причин, що його гальмують, та технологія створення державними інституціями ефективних умов життєдіяльності галузі. Ринок цукру потребує аналізу ситуації, тенденцій, а також відповідного прогнозування і організації виробництва. Загальновідомо, що виробництво як цукру, так і цукрових буряків зростає завдяки інтенсивним факторам на основі впровадження сучасної техніки, технологій та організації виробництва. Визнано, що економічна і енергетична ефективність прийомів у землеробстві значною мірою визначається рівнем і стабільністю урожайності сільськогосподарських культур [236, с. 71]. Основним показником, що впливає на економічну ефективність бурякоцукрового виробництва, є вихід білого цукру на цукрових заводах в процентах до маси перероблених бу¬ряків. Він визначається вмістом цукру в коренеплодах і втратами його при транспортуванні, зберіганні і пере¬робці сировини. Втрати цукру при переробці сировини в основному пов'язані з технологічними якостями корене-плодів. Вирішальну роль у формуванні технологічних якостей коренеплодів цукрових буряків відіграють їхній хіміч¬ний склад і фізико-хімічні властивості. Коренеплоди цукрових буряків з нормальними тех¬нологічними якостями характеризуються такими фізич¬ними властивостями: 1) повною технічною стиглістю; 2) нормальним тур¬гором і свіжістю, без ознак в'янення; 3) відсутністю під¬мерзлих, загнилих і уражених хворобами коренеплодів; 4) відсутністю цвітушних коренеплодів, легким різанням на стружку; 5) задовільним очищенням від землі, залиш¬ків гички та інших домішок; 6) мінімальною кількістю пошкоджень коренеплодів. Якість коренеплодів цукрових буряків залежить від поєднання комплексу факторів, які умовно можна роз¬містити в такій послідовності: грунтово-кліматичні умо¬ви, погодні умови, добрива, строки збирання, захист рос¬лин, місце в сівозміні, строки сівби, особливості сорту. Технологічні якості коренеплодів цукрових буряків визначаються не тільки цукристістю, а й тими власти¬востями, від яких залежить переробка їх на заводі. Тому вважаємо, що доцільним буде розпочати аналіз визначення оптимальних обсягів виробництва цукру заводами Тернопільської області саме з визначення факторів, які мають на нього безпосередній вплив, на основі економіко – математичного моделювання.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.