У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічний зміст фінансового забезпечення та принципи його організації у комунальній сфері

     Економічний зміст фінансового забезпечення та принципи його організації у комунальній сфері

      Історичний розвиток суспільства постійно ототожнювався з розвитком середовища в якому знаходилось людство. Покращення умов існування суспільства було своєрідним поштовхом, або підґрунтям для розвитку не тільки економічного становища країни, але і підвищення соціально-культурного рівня.

     Одними із складових умов існування людства та першочерговим питанням завжди були і є його побутові умови. Суб’єктом, який забезпечував послуги пов’язані з задоволенням цих умов і на даний час, стала комунальна сфера.

     Історично склалось так, що точного часу виникнення комунальної сфери не встановлено, але уявлення про неї з’являлось разом з зародженням людства та було пов’язано з задоволенням його повсякчасних життєвих потреб. Печери, місця для суспільного проживання, дороги та інші споруди суспільного користування є ні чим іншим, як початковою фазою комунальної сфери.

     Перші, згадування, які свідчать лише про зародження комунальної сфери історики відносять до X – VIII століття до н.е. при розкопках міст Дворіччя.

     Так, наприклад під час розкопок в Древній Греції в містах Марі та Ашнунаці були знайдені каналізаційні колектори у вигляді широких кам’яних лотків, а у палацах та будинках заможних громадян – рабовласників були знайдені ванні кімнати, туалети та навіть душ. Подібні знахідки знаходили в північно-західній Індії в містах поселення племені Харапи, які відрізнялись високим рівнем будівельного мистецтва. Їх поселення займали понад сотні гектарів. Деякі будівлі мали власні колодязі, каналізаційні споруди та ванні кімнати. Місто було забезпечене власною каналізаційною системою, яка мала назву Мохенджо – Даро. Вона була найбільш досконалою системою із відомих каналізаційних систем того часу в містах стародавнього Сходу. Система налічувала відстійники, магістральні канали, стоки для дощової води. Проведені розкопки засвідчили наявність багатьох колодязів, що є свідченням добре налагодженого водопостачання. Наявність водостоків для відведення дощових вод зафіксовано і в містах острова Кріт.

     У Франції в середині 17 сторіччя суттєвого розвитку набуває садово-паркове мистецтво, яке в майбутньому виділилось в окрему сферу діяльності комунальної сфери – озеленення. Керівником цього руху умовно можна назвати Андре Ленотрома, який створив постійно діючий парк Версаля, що стало поштовхом до подальшого розвитку озеленення.

     Розвиток суспільства того часу характеризувався суттєвим укрупненням міст та відповідно їх урбанізацією. Розміщення та будівництво великих промислових підприємств в містах вимагало створення під’їзних залізничних колій, складських приміщень, а в більшості випадків виробничий процес вимагав значного обсягу води. Ці фактори спричиняли необхідність ущільнення міст та збільшення етажності будинків, що поставило принципово нові завдання перед тогочасною комунальною сферою. Перші поштовхи щодо заснування комунальної сфери на Русі були зроблені князями Ізяславом, Всеволодом Ярославичем та Володимиром Мономахом, який у складеній ним заповіді своїм дітям „Духова» висловлював свої турботи про стан народу, та забезпечення їх прообразами сучасних комунальних послуг.

     Особливої актуальності проблема надання комунальних послуг набула в період становлення правових держав, який припадає на 18 ст. Саме в цей період відбувається зародження фінансових відносин у комунальній сфері, визначається принцип, згідно з яким державне господарство повинно слугувати виключно суспільним інтересам, а також визнається тісний взаємозв’язок між центральною державною владою і органами місцевого самоврядування, відбувається розподіл між ними діяльності щодо задоволення громадських потреб.

     Становлення та розвиток грошових відносин не могло не вплинути на тогочасну комунальну сферу. Держава є найвищою формою організації людського співжиття, оскільки створює умови для того, щоб діяльність людей щодо задоволення своїх потреб в їжі, одязі, житлі та інших матеріальних благах здійснювалась згідно з схваленими суспільством нормами, правилами та звичаями. Перша спроба самоусвідомлення людьми характеру цієї діяльності як уміння ведення домашнього господарства, гарантування комунальних послуг була зроблена вже в Стародавній Греції.

     
вся работа находится по ссылке http://diplomukr.com.ua/raboti/20773?mod=dissertations

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.