У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Необхідність та етапи розвитку фінансового забезпечення суб’єктів господарювання комунальної сфери в умовах її реформування

     Необхідність та етапи розвитку фінансового забезпечення суб’єктів господарювання комунальної сфери в умовах її реформування

      Питання про необхідність реформування комунальної сфери та створення відповідного фінансового забезпечення набуло особливої актуальності на початку 90-х років з набуттям незалежності України та поступовим погіршенням фінансового становища суб’єктів господарювання комунальної сфери. Переважання державної власності, монополізм, а отже відсутність конкурентного середовища та постійна дотаційність цієї сфери обумовили загальну неефективність функціонування всієї комунальної сфери.

      До початку 90-х років відбувалось жорстке утримання державою тарифів на послуги на найнижчому рівні при повній залежності підприємств комунальної сфери від цінового диктату підприємств постачальників та дотаційності сфери майже на 90 %. Питома вага комунальних послуг в сукупних доходах сімї в середньому складала 2–5 %. Проведення лібералізації цін протягом 1992–1995 рр. призвело до збільшення питомої ваги вартості комунальних послуг в сукупних доходах до 30–40 %, що в свою чергу гостро поставило питання якості комунальних послуг.

      Така ситуація, на тільки, що створеному ринку комунальних послуг, вимагала перегляду фінансового забезпечення функціонування суб’єктів господарювання комунальної сфери, вирішення більшості питань на державному рівні.

      Реформування комунальної сфери України фактично пройшло чотири етапи. Початком першого етапу можна вважати період із 1991 до 1995 року. Даний період характеризується функціонуванням комунальної сфери на нормативно-правовій базі колишньої УРСР, постійним погіршенням фінансового становища через відволікання оборотних коштів у дебіторську заборгованість, постійним погіршенням платіжної дисципліни, згортанням інвестиційної діяльності, спрямованої на відтворення технічної бази комунальної сфери.

      Фінансове забезпечення суб’єктів господарювання комунальної сфери колишнього Радянського Союзу базувалося на постійному виділенні дотації для її функціонування. Дотації з боку держави в достатніх обсягах, з одного боку – забезпечували вчасне виконання покладених завдань і виступали запорукою фінансової стабільності, з іншого – повне фінансове забезпечення не сприяло впровадженню енергозберігаючих технологій, підвищенню якості комунальних послуг та створення інвестиційно-привабливого середовища.

      вся работа находится по ссылке http://diplomukr.com.ua/raboti/20773?mod=dissertations

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.