У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування фінансових ресурсів закладів охорони здоров’я дітей

      В умовах переходу галузі охорони здоров’я до багатоканальної моделі фінансового забезпечення актуальним є вирішення питання про порядок формування та структуру джерел фінансових ресурсів закладів охорони здоров’я дітей, оскільки від цього залежать можливість реалізації конституційного права дітей на охорону здоров’я та фінансова стійкість обраної моделі фінансового забезпечення зазначеної галузі.

      Згідно з нормативно-правовою базою покриття витрат, пов’язаних із наданням ґарантованого обсягу медичної допомоги, передбачається за рахунок бюджетних коштів і коштів фондів обов’язкового медичного страхування. Фінансове забезпечення медичних послуг понад базовий стандарт якості загальнодоступної медичної допомоги здійснюється за рахунок коштів добровільного медичного страхування, благодійних внесків та інших джерел.

      Сучасна модель фінансового забезпечення закладів охорони здоров’я дітей є бюджетною із залишковим принципом фінансування, який базується на показниках ресурсного забезпечення, не враховує кінцеві результати діяльності вищеназваних суб’єктів господарювання та не має механізмів залучення коштів, які б могли значно покращити їх фінансовий стан. Така ситуація викликана природою бюджетних медичних закладів, підставою для виділення коштів яким є факт їх існування, а не те, наскільки успішно вони підтримують або поліпшують стан здоров’я дітей. Основні переваги та недоліки діючого кошторисного фінансування закладів охорони здоров’я дітей наведено у додатку И.

      Дослідження джерел фінансового забезпечення закладів охорони здоров’я дає змогу констатувати, що пріоритетним джерелом формування їх фінансових ресурсів, як свідчать дані рис. 2.3, є державний та місцеві бюджети, частка надходжень з яких у 2007 р. становила 95,5%.

      вся работа находится по ссылке http://diplomukr.com.ua/raboti/20746?mod=dissertations

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.