У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Зовнішня торгівля та фінансові пріоритети фінансово-економічного розвитку

      Зовнішня торгівля, як частина економічного організму держави, відображає певну сферу економічних відносин і тісно пов’язана із об’єктивними економічними категоріями: «гроші», «фінанси» і «кредит». Так, гроші є універсальним товаром особливого роду, що виступає мірилом вартості і виконує роль загального еквівалента. Вони виступають зовнішньою формою прояву торговельних відносин між країнами. При цьому саме гроші дають можливість прослідкувати рух вартості від виробника до споживача, які знаходяться в різних країнах. У випадку, якщо фактична вартість грошей відхиляється від реальної – має місце викривлення у пропорціях розподілу, перерозподілу та обміну створеної вартості між суб’єктами зовнішньоторговельних відносин. В свою чергу, саме категорія фінанси відображає процеси перерозподілу вартості та формування, переважно, вторинних доходів суб’єктів фінансових відносин і експортно-імпортних операцій. Саме доходи є основним джерелом розширення виробничої, фінансової та торговельної діяльності. У випадку, коли необхідних для збільшення обсягів торговельних операцій коштів не вистачає – використовуються грошові ресурси залучені. Грошові відносини, пов’язані із особливою формою руху позичкового капіталу, знаходять свій вираз у категорії кредит і відображають залучення позикового капіталу на поворотній, платній та строковій основні. На основі виявлення, використання глибинних, внутрішніх взаємозв’язків між зовнішньою торгівлею та економічними категоріями можна сформулювати основні фінансові пріоритети зовнішньоторговельних відносин між Україною та ЄС: фіскальний, монетарний та кредитний.

      Згідно із визначенням, яке дається у соціологічному словнику академіка РАН Т.В. Осіпова, «пріоритет – (від лат. prior – перший, старший) першість, превалююче значення будь-чого» [98, C.262]. У випадку, якщо мова йде про фінансові або соціальні пріоритети розвитку, то маються на увазі такі явища чи відносини, які мають важливе значення для розвитку всього суспільства. Визначення пріоритетів фінансово-економічного розвитку суспільства повинно враховувати пріоритети розвитку всіх верств та членів суспільства. В такому разі першочерговим є визначення передумов, врахування яких при розробці фінансових пріоритетів розвитку дасть можливість забезпечити ефективний розвиток суспільства.

      За іншим визначенням пріоритет – «це головне, визначальне у даній ситуації; першість за часом у здійсненні будь-якої діяльності, наприклад необхідна передумова видачі (отримання) патенту, визнання відкриття та ін.; пріоритети політичні або економічні» [63, C.443]. Розвиток соціально орієнтованої економіки передбачає виокремлення соціальних пріоритетів, на основі яких буде визначено пріоритети фінансові, фіскальні, грошово-кредитні, політичні.

      Вся работа доступна по ссылке: http://diplomukr.com.ua/raboti/20776?mod=dissertations

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.