У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Посилення соціальної спрямованості реформування податкової системи

      Найважливішою складовою фіскального забезпечення реалізації соціальної функції держави є, як було обґрунтовано у попередніх розділах дисертації, податково-бюджетні важелі регулювання суспільного розвитку. В сучасних реаліях України їх значення як регулюючого та координуючого фактора розвитку соціетальної системи значно зростає.

      Протягом трансформаційного періоду на податково-бюджетну політику було покладено вирішення досить складних завдань, пов’язаних із забезпеченням соціально-економічних цілей держави при обмежених бюджетних ресурсах. В процесі розв’язання цих задач відбувалося становлення національної податково-бюджетної системи, яка з часом набула позитивних ознак і за формою та частково вже за змістом відповідає вимогам, які склалися у світовій практиці. І все ж залишається ціла низка проблем, що суттєво зачіпає функціонування всієї суспільної системи України.

      Відповідно до положень загальної теорії систем як методологічної основи даного дослідження необхідною умовою розвитку системи є направленість змін, які в ній відбуваються, що задає змінам певний вектор і найбільш ефективний їх характер. Зокрема, відносно економічної системи А.Мярковський зазначав: “Неправильна розстановка наголосів при виборі пріоритетів або взагалі їх відсутність призводить до розпорошення фінансових ресурсів держави, їх відволікання на фінансування другорядних напрямків, і відповідно, зниження загальної ефективності економічної політики” [206, с. 269].

      У контексті вирішення пріоритетних завдань соціальної політики (збереження цілісності українського суспільства та забезпечення його сталого соціально-економічного розвитку) та виходячи із стратегічних цілей української держави - побудови конкурентоспроможної соціально орієнтованої ринкової економіки та інтеграції у європейське співтовариство, однією з домінант податково-бюджетної політики в Україні в умовах постійної обмеженості ресурсів є підвищення ефективності податково-бюджетного регулювання соціального розвитку суспільства як необхідна умова фінансового забезпечення виконання державою соціальної функції на належному рівні. Для цієї домінанти характерною є багатовекторність спектрів її прояву, де магістральними напрямами є:

      ─ підвищення рівня використання податково-бюджетного потенціалу країни;

      ─ формування альтернативних джерел фінансового забезпечення суспільних послуг.

      В межах першого напряму суттєві можливості щодо збільшення надходжень до бюджету пов’язані з:

      ─ розширенням бази оподаткування та посиленням дисципліни виконання податкового законодавства;

      ─ збільшенням державних доходів за рахунок оптимізації системи неподаткових надходжень;

      ─ перерозподілом і раціоналізацією державних видатків

     ; ─ реформуванням міжбюджетних відносин.

      Вся работа доступна по ссылке: http://diplomukr.com.ua/raboti/20593?mod=dissertations

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.