У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Тематика і зміст завдання на ВКРБ

     

      Основним нормативним документом, згідно з яким формулюються теми ВКБР, є галузевий стандарт вищої освіти (ГСВО). Він визначає виробничі фун-кції, типові задачі діяльності та відповідні уміння бакалавра професійного на-пряму 6.050901 «Радіотехніка».

      Згідно з ГСВО, узагальненим об’єктом діяльності є дослідження та роз-робка засобів, виробництво та технічне обслуговування пристроїв, систем та комплексів для генерування, формування, управління, випромінювання, прий-мання, оброблення та відтворення інформації в радіо- та оптичному діапазонах електромагнітних хвиль.

      Відповідно до ГСВО, зміст умінь бакалавра напряму 6.050901 «Радіотех-ніка» стосується проектування, виробництва та експлуатації радіоелектронного засобу (РЕЗ), який є складовою частиною виробу. Отже, тема ВКРБ проектно-конструкторського профілю, як правило, має передбачати розроблення РЕЗ певного функціонального призначення.

      Тема ВКРБ дослідницького профілю має відповідати ГСВО у частині «Види діяльності (за ДК 009-96), до яких має залучатись бакалавр професійного напряму 6.050901 «Радіотехніка», а саме – дослідження та розроблення в галузях природничих та технічних наук.

      За характером виконання ВКРБ розрізняють, як:

      – індивідуальні;

      – комплексні.

      Індивідуальна ВКРБ є найпоширенішим видом і передбачає самостійну роботу студента над темою під керівництвом викладача. Комплексна ВКРБ ви-конується, коли тема за обсягом та (або) змістом потребує залучення групи студентів однієї або кількох спеціальностей. У всіх випадках вони повинні мати логічно завершені та не дубльовані за змістом частини, які виконуються за індивідуальним завданням кожним студентом, та спільну частину, що зв'язує окремі частини з єдиною темою ВКРБ і визначає його комплексність.

      Теми ВКРБ формулюються перед початком переддипломної практики. Теми пропонує випускова кафедра з урахуванням їх актуальності, особливостей спеціалізації, наукових досліджень та професійних інтересів викладачів, замовлень і рекомендацій зовнішніх організацій тощо.

      Окремі теми ВКРБ можуть бути запропоновані самими студентами, коли вони пов'язані з їх науково-дослідною роботою або їх професійною діяльністю (для заочної форми навчання). Тема ВКРБ коротко, чітко і конкретно відображає мету та основний зміст роботи і має бути однаковою в наказі ректора, завданні на ВКРБ, титульному аркуші пояснювальної записки, в додатках до ВКРБ та в документах ДЕК.

      Тема комплексної ВКРБ складається з назви загальної частини і, через крапку, з назви конкретної частини, яку індивідуально розробляє кожний студент.

      Завдання на ВКБР має містити такі дані:

      – експлуатаційні характеристики РЕЗ;

      – призначення та умови роботи;

      – електричні, оптичні та інші параметри вхідних та вихідних сигналів не-обхідних для розрахунків;

      – спосіб відображення вихідної інформації (якщо необхідно);

      – показники точності та метрологічні характеристики (якщо необхідно);

      – перелік функціональних вузлів, що підлягають конструкторському роз-робленню;

      – перелік графічного матеріалу із зазначенням формату аркушів;

      – дані, що необхідні для техніко-економічних розрахунків;

      – дані, необхідні для розроблення питань охорони праці та екологічної безпеки.

      У завданні також вказують, у якому вигляді графічні матеріали та пояс-нювальна записка подаються до захисту (електронний чи рукописний варіанти).

      Кількість вихідних даних і їх формулювання повинні виключати неодно-значне тлумачення поставленого завдання.

      Студент підписує завдання, підтверджуючи цим, що воно зрозуміле та прийняте до виконання. Керівник ВКРБ формулює завдання, видає студенту і контролює його виконання.

      За всі прийняті у ВКРБ рішення, правильність розрахунків і висновків, за якість оформлення графічної частини та пояснювальної записки несе відповідальність особисто студент – автор ВКРБ.

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.