У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інноваційний потенціал регіонів України як складова її міжнародної конкурентоспроможності

     

      Як і кожна країна світу, Україна являє собою територіально-просторову сукупність окремих ієрархічних структур (регіонів різного рівня), що мають стійкі зовнішні та внутрішні зв’язки, які перебувають у постійному русі. Забезпечення конкурентоспроможності національної економіки у глобальному економічному просторі значною мірою залежить від економічного потенціалу та інвестиційної привабливості окремих регіонів [158].

      Україна володіє високим потенціалом розвитку промисловості, в межах кожного окремого регіону. Це пов’язано зі значними сировинними ресурсами, розвинутим паливно-енергетичним комплексом та транспортною структурою, розвинена виробнича та науково-технічна база, значний кадровий потенціал. Крім того, промисловим підприємствам притаманний замкнений технологічний цикл виробництва.

      Ступінь економічної нерівності між регіонами України перебуває на середньому рівні у порівнянні з іншими країнами. Основні показники, представлені в Додатку Л, показують ключові виміри Валового регіонального продукту (ВРП) для всіх 27 адміністративних одиниць України. Слід визначити, що прибуток Донецької області на 33% вищий, ніж середнє значення по Україні, у той час як ВРП Чернівецької області становить менш половини від середнього значення показника [94, 95, 96].

      Регіони України за рівнем їх економічної динаміки (показником ВРП на душу населення, % в порівнянні з середнім по Україні) можна поділити на чотири групи. Використовуючи існуючу класифікацію, автором представлено ранжування регіонів за показником ВРП на душу населення в 2005 році:

      1. Регіони з низьким рівнем розвитку (до 70%): Тернопільська, Чернівецька, Закарпатська, Житомирська, Херсонська, Вінницька, Волинська, Рівненська, Хмельницька, Кіровоградська, Чернігівська, Сумська області та АР Крим.

      2. Регіони, що розвиваються (від 70 до 90%), до яких віднесено: м. Севастополь, Черкаську, Івано-Франківську, Запорізьку, Луганську, Миколаївську області.

      3. Регіони, які мають середній рівень розвитку (від 90 до 114%): Київська, Одеська, Харківська області.

      4. Розвинуті регіони (вище 114%): Львівська (115%), Полтавська (123%), Дніпропетровська (127%), Донецька (133%) області та м. Київ (307%).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.