У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасні підходи до оплати та мотивації праці в аграрних підприємствах

     

      Трудова мотивація притаманна виключно людині, яка спрямовує власну трудову діяльність на формування можливостей і безпосереднє задоволення власних і суспільних потреб.

     Враховуючи особливості природи мотиваційного механізму, теорій мотивації, слід відмітити, що розгляд питань, пов'язаних з мотивацією доцільно здійснювати при врахуванні постійних і безперервних суспільних змін, адекватно здійснюваним соціально-економічним перетворенням. За колишньої системи господарювання особливості формування трудової поведінки працівника розглядались переважно на основі суспільно-економічних і політичних особливостей її розвитку. При цьому недооцінювались природні, біологічні та психологічні аспекти розвитку особистості. Такі явища як природні прояви егоїзму, безпринципність, відсутність потягу до знань, різні інтелектуальні здібності отримували негативну оцінку й осуджувались як небажання людини бути такою як всі.

      Наукові дослідження і практичний досвід підтверджують, що методи активізації поведінки працівників як у різних країнах, так і в різних сферах трудової діяльності, залежно від існуючих історичних, економічних, політичних, етнічних, культурних особливостей, досить різні. В японській системі мотивації трудової активності основною ознакою є відповідність нормам національного характеру, коли ключовим компонентом динамічного розвитку виробництва вважається людський фактор. В основу мотивації останнього покладено гармонізацію відносин праці та капіталу. Ефективність трудової мотивації підпорядкована процесу довічного найму робочої сили, коли з самого початку і до закінчення трудової діяльності задоволення різноманітних потреб членів колективу і їх сімей ставиться в залежність від результативності роботи фірми, до якої належить певний працівник, його відданості спільній справі. Важливе значення в даному випадку приділяється неформальним міжособистісним стосункам. І хоча таку систему порівнюють з формою "цивілізованого кріпацтва", вона має певні переваги й результативно впливає на розвиток японської економіки.

      У США мотиваційна система має цілеспрямований характер формування мотивів трудової діяльності. Пріоритетним напрямом розвитку стратегічної політики підприємства визначено постійне вдосконалення мотиваційного механізму. Важливе значення надається поліпшенню матеріального стимулювання, виявленню різноманітних видів стимулів з метою найповнішого задоволення потреб працюючих. На американських підприємствах підвищують розмір оплати праці при наданні переважного значення кваліфікаційному рівню працівника, що відображає його характер освіти, кількість освоєних спеціальностей і т.ін. Переважна частина американських компаній застосовує систему стимулювання праці за колективними результатами роботи, що дає позитивні результати у підвищенні ефективності виробництва. При цьому впровадження колективного розподілу заробітку, як ефективного способу мотивування, підтримує переважна більшість (84 %) опитаних респондентів [4, с. 27]. За наявних умов постійного безробіття в американській системі можливості отримання робочого місця також розглядаються як однин із найважливіших факторів мотивації. Широка система пільг і заохочень, що застосовуються в американських компаніях, має важливий соціально-економічний зміст.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.