У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Кон’юнктура регіонального ринку насіння озимої пшениці та ярого ячменю

     

      Агропромисловий комплекс функціонує на основі суспільного розподілу кооперації та праці, де формуються різноманітні внутрішні та міжгалузеві зв’язки. Сучасне товарне господарство налічує: „...більше двадцяти видів ринків за призначенням - об’єктів ринкових відносин. Всі вони мають свою специфіку, особливості реалізації товарів, своїх суб’єктів і знаходяться в єдності та взаємодії...” [57, С.297 - 303].

      Вивчення функцій кожного з ринків дає уявлення про ринкову економіку як єдине ціле, де підприємства здійснюють свою діяльність з урахуванням існуючої ринкової кон’юнктури, а ринки передають інформацію виробникам і споживачам у формі цін.

      Як відмічають М.Я.Дем’яненко, Ю.Я. Лузан, П.Т. Саблук, В.М. Скупий, Г.І.Зуб та інші, кон’юнктура - це форма прояву на ринку системи факторів, умов, які визначають співвідношення попиту й пропозиції, рівень цін і конкуренції [58, С.255]. Ними визначено наступні стадії розвитку кон’юнктури: підвищення – активність ринкових процесів зростає; кон’юнктурний бум – різке підвищення попиту, перевищує зростання пропозиції; послаблення – зниження активності процесів; спад – низький рівень попиту та зниження пропозиції.

      Тому знання й врахування підприємцями кон’юнктури ринку є важливою умовою для прийняття своєчасних ефективних рішень і успіху на ринку.

      Ринкова кон’юнктура вітчизняного зернового ринку вказує, що галузь зернового виробництва перебуває в виснаженому стані, що сталося внаслідок скорочення інвестицій для забезпечення простого відтворення основних засобів, які необхідні для впровадження новітніх технологій вирощування насіння та зерна, збереження й доведення його до вимог стандартів.

      Згідно з даними Держспоживстандарту України, з 2005 р. розпочато роботу щодо гармонізації національних стандартів до міжнародного рівня. На сьогодні в Україні гармонізовано 37,9% стандартів на сільське господарство та 22,8% - на технологію виробництва харчових продуктів [59].

      Але неврегульована кон’юнктура сучасного зернового ринку, з складною фінансовою ситуацією багатьох товаровиробників, зумовлює зниження якості зернової продукції та попиту на насіння зернових колосових культур в регіонах країни.

      За останні 15 років середній рівень виробництва зерна в країні становив 35 млн. тонн, а виробництво зерна на одну особу коливається від 424 кг до 982 кг [39, С. 11].

      С. Зінченко відмічає, що на світовому ринку зерна в 2007/08 МР визначальними стали наступні фактори:

      - несприятливі погодні умови в Європі, які призвели до скорочення виробництва зерна в країнах ЄС, Україні й Росії;

      - скорочення обсягів виробництва зерна в Канаді;

      - рекордне скорочення світових запасів пшениці;

      - відхід України з експортного ринку пшениці і ячменю;

      - нова посуха в Австралії й зниження оцінок виробництва з 26 до 12,7 млн. тонн за останні кілька місяців; - несприятливі погодні умови в Аргентині;

      - введення мит на експорт з Росії;

     

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.