У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Характеристика нормативно-правового забезпечення встановленого порядку управління в Україні

     

      Аналіз законодавства свідчить про глибокий і змістовний вплив на забезпечення встановленого порядку управління Конституції України, Законів України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Постанов Верховної Ради України, указів Президента України, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, нормативних актів центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

      Управлінські відносини регламентуються нормами права, що упорядковують компетенцію органів управління, їх повноваження, організаційну структуру. Джерелом норм права є нормативно-правові акти як результат діяльності компетентних державних органів.

     Нормативно-правові акти поділяються на закони і підзаконні нормативно-правові акти. Закони – нормативно-правові акти, що видаються законодавчими органами, мають вищу юридичну силу і регулюють найважливіші суспільні відносини в країні шляхом встановлення загальнообов’язкових правил (норм) [128]. Підзаконні нормативно-правові акти – результат нормотворчої діяльності компетентних органів держави (посадових осіб), уповноважених на те державою громадських об’єднань зі встановлення, впровадження у дію, зміни і скасування нормативних письмових документів, що розвивають чи деталізують окремі положення законів [160, с. 125].

      Законодавство України в частині регулювання адміністративно-правових відносин має давню історію. За часів СРСР, до складу якого входила Україна, в адміністративно-правових нормах, що регулювали відносини у сфері державного управління, відображалася політична лінія КПРС, через рішення і директиви її центральних органів [272, с. 58].

      Законотворчість у сфері адміністративно-правового захисту встановленого порядку управління – різновид загальної правотворчої діяльності, спрямовується на створення адміністративно-правових норм, за допомогою яких упорядковувалися відносини людей у сфері захисту встановленого порядку управління з метою його стабільного існування та функціонування [78, с. 355]. Коли йдеться про сучасне нормативно-правове забезпечення встановленого порядку управління в Україні, то насамперед маємо на увазі норми права, що містяться у Конституції України; законах України; КУпАП; постановах ВР України; указах Президента України; постановах КМ України; актах Конституційного Суду України, Верховного Суду України, вищих судів України, Генерального прокурора України; нормативно-правових актах центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування; міжнародних актах.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.