У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інновації, як засіб підвищення конкурентоспроможність промисловості України в контексті процесів глобалізації

     

      Протягом останніх років конкуренція частіше розглядається на міжнаро-дному рівні, ніж на національному. Це обумовлено глобалізацією світових еко-номічних процесів та інтернаціоналізацією господарського життя, коли навіть конкуренція на окремому національному ринку відбувається між компаніями, що належать третім країнам. Вихід основної маси конкурентних процесів на міжнародний рівень визначив виникнення комплексу регуляторів конкуренції макрорівня в наднаціональній системі регулювання міжнародної торгівлі та то-рговельної політики. В основному вони стосуються виявлення і припинення фактів несумлінної конкуренції.

      Неминучість, безперервність, постійне ускладнення конкуренції обумов-люють необхідність виділення конкурентоспроможності як об'єкта управління галузі. Галузі, країни конкурують між собою, спираючись на різні переваги (ресурсні, інвестиційні, інноваційні, а також переваги, що обумовлені багатст-вом), виявляючи різну активність і підкоряючись різним впливам з боку урядів, у результаті чого ними досягаються різні економічні результати. На рис. 3.3 представлено універсальну модель конкурентної поведінки галузі з урахуванням дії регуляторів конкурентоспроможності мезо- і макрорівнів.

      Слід зазначити, що система міжнародного регулювання конкуренції включає протекціоністську політику держав і є дискримінаційною стосовно країн, що приєднуються до неї на більш пізніх етапах, тому що вона обмежує їхні можливості у розвитку конкурентних переваг. З цією проблемою зіштовхнулися багато країн із транзитивною економікою, у тому числі й Україна, якій доводиться вирішувати задачі формування конкурентоспроможності національної економіки в умовах внутрішніх економічних трансформацій і лібералізації зовнішньоекономічних зв'язків. Оскільки безпосередніми учасниками економічних відносин є підприємства, особливого значення набуває теоретична і методологічна основа побудови систем управління конкурентоспроможністю на мікрорівні, тим більше що результати управлінських впливів мікрорівня в умовах глобалізації мають масштабні наслідки. Через це і самі дії підприємств у напрямі підвищення конкурентоспроможності постійно тестуються системою регулювання міжнародної торгівлі на предмет відповідності правилам міжнародної конкуре-нції.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.