У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуальний підхід до удосконалення реалізації регуляторної політики держави щодо оподаткування суб’єктів малого бізнесу

     

      Податкове оточення в Україні є найважливішим негативним фактором стримування розвитку суб’єктів малого бізнесу. Існуюча податкова система не дозволяє підприємствам в повній мірі отримувати належні доходи та використовувати їх для розвитку, стимулює непрозорість фінансів і приховування прибутку, інвестування їх в економіку країни з меншим податковим навантаженням.

      Державне управління і регулювання підприємницької діяльності - комплекс форм, методів і засобів державного впливу на діяльність підприємств і організацій з метою створення нормальних умов їх функціонування і розвитку, послаблення негативних тенденцій від такої діяльності.

      Таким чином, тягар податкової системи України визначається в першу чергу не розміром податкових ставок, а складністю і нестабільністю системи податкового адміністрування, вузькістю господарських оборотів, деформацією грошової сфери і фінансів підприємств. Вихід з чергової кризової хвилі і забезпечення довгострокового економічного зростання зажадають мобілізації сил всіх напрямів державної економічної політики Тому на нинішньому етапі побудови податкової політики слід виходити в першу чергу з потреби максимізації дії регуляторної і стимулюючої функцій [24, С. 214].

      Реалізація регуляторної політики держави щодо оподаткування тієї чи іншої сфери господарської діяльності суб'єктів малого бізнесу необхідно в першу чергу хоча би за таких причин: По-перше, на рубежі незалежності України фактично склалася нова економічна реальність для суб’єктів підприємницької діяльності: змінилися види підприємств відповідно до форм власності; в українському законодавстві виникло поняття суб’єктів підприємницької діяльності, розподіл підприємств на малі, середні та великі; відбулися кардинальні зміни в системи оподаткування господарської діяльності підприємств; виникли так звані «альтернативні» - спрощені системи оподаткування суб’єктів малого бізнесу.

      По-друге, цілі і ідеї держави відносно податкової політики, які спрямовані на реалізацію інтересів держави стосовно суб'єктів малого бізнесу, пов'язані з існуючими системами оподаткування і забезпеченістю завдяки ним збільшення критичної маси суб'єктів підприємницької діяльності та надходжень до бюджету. Прогалини у систем оподаткування малого бізнесу призводять до значних розбіжностей мі ж поставленими цілями і кінцевим результатом.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.